Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grobnica na groblju Sv. Mare

Šibenik: Ekshumirani ostaci stradalih u akciji 'Oluja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji Ministarstva branitelja, Uprave za zatočene i nestale, a temeljem naloga nadležnoga suda, od 28. do 30. studenoga na groblju Sv. Mare u Šibeniku, ekshumirani su posmrtni ostaci 31 osobe smrtno stradale 1995. godine u vojno-redarstvenoj operaciji 'Oluja'.

'Grobnica u Šibeniku nastala je humanom asanacijom područja Šibensko-kninske županije nakon vojno-redarstvene operacije 'Oluja', kada su svi pronađeni neidentificirani posmrtni ostaci pokopani sukladno Ženevskim konvencijam', priopćilo je Ministarstvo branitelja.

Pročitajte i ovo Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja" Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

>> Španović se opet nije pojavio na sudu, idući puta će bit priveden

'Ekshumacija posmrtnih ostataka u Šibeniku, koja je provedena u nazočnosti stručnih promatrača iz Republike Srbije, nastavak je kontinuiranih ekshumacija poznatih i registriranih grobišta nastalih humanom asanacijom terena nakon vojno-redarstvenih akcija 'Bljesak' i 'Oluja', s konačnim ciljem identifikacije i dostojne sahrane smrtno stradalih osoba', stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene