Ministar i načelnik glavnog stožera posjetili su obitelj poginulog pilota i izrazili sućut.A o pilotima svi govore sve najbolje. Kao i o helikopterima Kiowa Voriors.

Galerija


Sućut obitelji poginulog pilota, došao je izraziti ministar Damir Krstičević sa suradnicima. Susjedi i rođaci poginulog 42-godišnjeg pilota su u šoku.

Vezani članci MORH angažirao helikoptere za prijevoz oboljelih od koronavirusa - 2 Hrvatska vojska angažirala dva helikoptera za prijevoz oboljelih od koronavirusa Helikopter 58 D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ilustracija Helikopteri Kiowa Warrior ponovno lete, istraga o padu još nije gotova

"Nikad više takvoga čovjeka neće tu biti“, rekao je šokirani susjed Vice Župan koji od šoka ne može ni jesti.

"Čovik od dvoje dice, predobar“, smatra i susjed Marko Župan koji još ne može vjerovati što se dogodilo.

Tuga vlada i u zrakoplovnoj bazi. Kažu, na posljednjem letu helikoptera 327, bili su najbolji od najboljih.

"Teško je steći u životu takve prijatelje, i takve profesionalce i takve ljude kao što su oni. Meni je iznimna čast da ih poznajem“, rekao je Boris Panić, zamjenik zapovjednika, načelnik stožera 93. zrakoplovne.

Obojica su, ističu njihove kolege, u letenju bili iskusni.

"Stariji kolega je imao više od 2500 sati naleta u karijeri, a mlađi preko 1000 sati naleta“, rekao je Michael Križanec, zapovjednik HRZ-a.

Američki borbeni helikopteri Kiowa u Zemuniku su od studenoga 2016. Ovaj koji je pao u zlarinskom akvatoriju, kažu, napravljen je 2011, ukupno je letio 520 sati i bez greške.

"To je bio jedan od tehnički najboljih helikoptera koji smo imali, a rekao sam vam, 500 sati otkako je proizveden, to je u našem svijetu, novo“, ističe Križanec.

No, greška se ovoga puta očito dogodila. Unatoč tome, ovi ljudi svoj posao rade s ljubavlju, i odgovorno.

"Svi sa ponosom nosimo ova krila na prsima. Posao, nažalost, ima svojih opasnosti, ali isto tako ima i stvari kojima nas on privlači. Svi smo u tome svjesno, svi posao radimo odgovorno, profesionalno, i tako ćemo nastaviti raditi i u budućnosti“, rekao je Panić. Kao što su ga radili i piloti koje je na radnom mjestu zatekla nesretna sudbina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr