Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TUGA U ZEMUNIKU

Shrvani susjedi stradalog pilota: "Nikad više takvoga čovjeka neće tu biti. Bio je predobar“

Boris Panić, zamjenik zapovjednika
Boris Panić, zamjenik zapovjednika DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Damir Krstičević Damir Krstičević Foto: DNEVNIK.hr Boris Panić, zamjenik zapovjednika Boris Panić, zamjenik zapovjednika Foto: DNEVNIK.hr +0 Michael Križanec Galerija 1/3 >>
Ministar i načelnik glavnog stožera posjetili su obitelj poginulog pilota i izrazili sućut.A o pilotima svi govore sve najbolje. Kao i o helikopterima Kiowa Voriors.

Sućut obitelji poginulog pilota, došao je izraziti ministar Damir Krstičević sa suradnicima. Susjedi i rođaci poginulog 42-godišnjeg pilota su u šoku.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje

"Nikad više takvoga čovjeka neće tu biti“, rekao je šokirani susjed Vice Župan koji od šoka ne može ni jesti.

"Čovik od dvoje dice, predobar“, smatra i susjed Marko Župan koji još ne može vjerovati što se dogodilo.

Tuga vlada i u zrakoplovnoj bazi. Kažu, na posljednjem letu helikoptera 327, bili su najbolji od najboljih.

"Teško je steći u životu takve prijatelje, i takve profesionalce i takve ljude kao što su oni. Meni je iznimna čast da ih poznajem“, rekao je Boris Panić, zamjenik zapovjednika, načelnik stožera 93. zrakoplovne.

Obojica su, ističu njihove kolege, u letenju bili iskusni.

"Stariji kolega je imao više od 2500 sati naleta u karijeri, a mlađi preko 1000 sati naleta“, rekao je Michael Križanec, zapovjednik HRZ-a.

Američki borbeni helikopteri Kiowa u Zemuniku su od studenoga 2016. Ovaj koji je pao u zlarinskom akvatoriju, kažu, napravljen je 2011, ukupno je letio 520 sati i bez greške.

"To je bio jedan od tehnički najboljih helikoptera koji smo imali, a rekao sam vam, 500 sati otkako je proizveden, to je u našem svijetu, novo“, ističe Križanec.

No, greška se ovoga puta očito dogodila. Unatoč tome, ovi ljudi svoj posao rade s ljubavlju, i odgovorno.

"Svi sa ponosom nosimo ova krila na prsima. Posao, nažalost, ima svojih opasnosti, ali isto tako ima i stvari kojima nas on privlači. Svi smo u tome svjesno, svi posao radimo odgovorno, profesionalno, i tako ćemo nastaviti raditi i u budućnosti“, rekao je Panić. Kao što su ga radili i piloti koje je na radnom mjestu zatekla nesretna sudbina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene