Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla je jesen

Sezona je virusa, evo kako se zaštititi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Statistika kaže kako svaka odrasla osoba u prosjeku 3 puta na godinu ima simptome viroze. A upravo smo svjedoci velikog vala viroza. Kako ih spriječiti, a kako liječiti? Evo nekoliko savjeta.

Jesen je stigla i sa sobom povukla prve viruse. Prehlade, viroze, upale grla, kašalj, nižu se jedno za drugim. U čekaonicama domova zdravlja već su prvi redovi. "Povećan je broj pacijenata se sad javlja, s obzirom da su krenule te jesenske viroze kako respiratovne tako i probavne", kaže liječnica Morena Peruško Butorac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gripa, korona, streptokok... Navala na hitni prijem u Klaićevoj: "Otkad pamtimo, jučer je bio najopterećeniji dan" Slika nije dostupna Bolje spriječiti... 8 najčešćih grešaka koje činimo zimi

Spriječiti ih nekad je nemoguće. Uvelike pomaže jačanje imuniteta, a to se postiže pravilnom prehranom, vježbom i zdravim načinom života najviše.

Nakon ovoga, banane više nećete gledati istim očima

U borbi protiv virusa struka i narodna medicina složne su. Svatko ima svoj kućni lijek, od rakije, preko mandarina, češnjaka do meda. Mandarine se najviše prodaju, jer su bogate vitaminom C.

Virusi u organizam ulaze udisanjem, pogoduju im zatvoreni, grijani prostori a ne vole svjež i čist zrak. Zato je i svaki boravak u prirodi dobro došao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene