Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati složni

Sever poručio Vladi: Kolektivni ugovori su svetinja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne stišava se bura oko kolektivnih ugovora u državnom i javnom sektoru.

Na najavu Vlade da će se prava rezati, za početak božićnice i regresi državnim službenicima, a potom vjerojatno i svima ostalima - usprotivili su se sindikati.

Pročitajte i ovo Krešimir Sever INFLACIJA BUKTI Hoće li veći iznosi vaučera i smanjenje PDV-a pomoći? "Trebalo bi naći model kako da to osjete i građani" Krešimir Sever Naknada i za nečlanove? Aladrović o ideji "sindikalnog poreza": "To je samo jedan od prijedloga", Sever: "Nismo pohlepni, novac može ići i u humanitarne svrhe"

Vjeruju da je Vladina namjera da ih posvađa i razjedini. Ukidanjem prava, kažu, miješa se u prava na kolektivno pregovaranje.

"Kolektivni ugovori u ovoj zemlji su svetinja, sloboda kolektivnog pregovaranja je zajamčena hrvatskim zakonima i propisima, Zakonom o radu kao temeljnim zakonom, ali jednako tako i međunarodnim konvencijama koje smo ratificirali i nećemo dopustiti miješanje politike u slobodu kolektivnog pregovaranja ma što god ona i kako htjela", poručuje Krešimir Sever, predsjednik NSH.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene