Obavijesti Video Pretražite Navigacija
je li stvarno spašen

Šetnja Zagrebom ovnu spasila život, ljudi su bijesni: "Gdje su ga mislili obraditi? Nasred Trnja?"

Ovan
Ovan Foto: Facebook/Azil Dumovec
Radnici su životinju kupili za nedjeljno slavlje. Na mjestu gdje stanuju loše su privezali ovna, pa je on krenuo u šetnju Zagrebom.

Obična šetnja ovom je ovnu spasila život. Životinja je u Zagreb došla iz jednog turopoljskog mjesta. Od uzgajivača su ga kupili strani radnici za svoje slavlje u nedjelju. 

"Uzgajivač im je ponudio pripremu životinje za pečenje, no oni su rekli da će sve obaviti sami", pišu iz zagrebačkog Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec.

Pročitajte i ovo Vojni dron Rano ujutro Rusi tvrde da su uništili ukrajinski dron iznad Belgoroda

No kako novi vlasnici ovna nisu dobro privezali, on je krenuo u šetnju. Tijekom njegove skitnje Trnjem uočili su ga stanovnici tog kvarta i pozvali policiju kako bi prijavili da ovan prolazi ulicom bez ljudske pratnje.

"Policija je ubrzo izašla na lice mjesta, pa je rogati subjekt tamo zadržan do našeg dolaska. Očitali smo mu broj sa žute markice i doznali sve detalje zamršenog slučaja", kažu iz azila Dumovec.

Pročitajte i ovo Požar na Havajima - 3 89 mrtvih Najsmrtonosniji požari u zadnjih 100 godina: One koji se vraćaju čeka nova opasnost

"Uspjeli smo dogovoriti s uzgajivačem da ovan nastavi živjeti na njegovoj farmi. Obećano nam je da se ovan neće vraćati kupcima te da će ostati na životu", za kraj su rekli iz azila.

Pročitajte i ovo Streetrace u Varaždinu - 2 Sigurnost na prvom mjestu Ulične utrke, ali u kontroliranim uvjetima: "Ne divljati po cestama, dođite, istresite se ovdje, puno je bolje''

No njihovi pratitelji na društvenoj mreži nisu bili zadovoljni raspletom situacije. U lavini komentara obrušili su se na azil Dumovec.

"Stvarno ste napisali "šetnja spašava život" i pohvalili se na mrežama ovom samo vama simpatičnom zgodom, da biste vratili ovna "uzgajivaču koji je ponudio da ga pripremi za pečenje"? Fuj", jedan je od komentara.

Pročitajte i ovo Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić Direktor HTZ-a otkrio koliko je zapravo turista u Hrvatskoj: Od destinacija posebno ga veseli jedan grad

"Kako im je mogao prodati ovna da ga "obrade" sami kad to nije ni dopušteno? Gdje su ga mislili "obraditi"? Nasred Trnja? Trebali ste prijaviti uzgajivača, a ne mu još vratiti ovna. Nevjerojatno", kaže jedan od pratitelja.

"Užas i sramota. Vratili ste ga na klanje, a hvalite se kao da ste ga spasili. Ako ga je uzgajivač prodao, više ne pripada njemu, životinja je sada izgubljena i nikome ne pripada, odnosno, može biti spašena. Radnici, ako se jave, opaliti im kaznu. Obredno klanje, wtf?", mišljenje je jedne od komentatorica.

"Užas. Sve će proći nekažnjeno, a ovan će sutra završiti na ražnju. Takva lipota. Mogli ste ga spasiti. Zapravo, spasite ga! Ima još vrimena, a ova priča će završiti happy endom, a ne ovako da vas svi osuđujemo", zavapila je jedna od pratiteljica azila Dumovec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene