Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudski život ili žmigavac?

VIDEO: Sestra djevojčici dala duplu krivu dozu cjepiva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana stara beba navodno je u virovitičkoj bolnici primila krivu dozu cjepiva nakon čega joj se stanje znatno pogoršalo. Majka i beba prebačene su u osječku bolnicu, gdje se utvrđuju posljedice. Istodobno, u virovitičkoj bolnici priznaju moguću pogrešku i čekaju rezultate istrage nakon čega će, kažu, poduzeti poteze.

U domu obitelji Jager čuju se samo suze. Prva unučica, stara samo dva dana dobila je krivu duplu dozu cjepiva. Pogrešku je, kažu, napravila medicinska sestra s 10 godina radnog iskustva. 'Još nisam svjesna, plakala sam, teško mi je. Dijete živo, zdravo, ispravno se rodilo da bi jedna sestra zamijenila cjepivo', rekla je Anica Jager. Njezin suprug Antun kaže kako to u virovitičkoj bolnici nije prvi slučaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prevaranti 'haraju' Podravinom Lažni inkasatori i lažne medicinske sestre varaju starice Slika nije dostupna Priznali pogrešku Medicinska sestra zabunom bebi dala duplu dozu cjepiva protiv TBC-a

Mala Iva zajedno s majkom trenutačno je na promatranju u osječkoj bolnici. Reakcija će se znati tek za 20-tak dana. Virovitičku bolnicu zvali smo satima, no stalno smo dobivali odbijenicu. ravnateljica bolnice ne isključuje mogućnost pogreške, ali ne želi pred kamere dok se slučaj ne riješi. 

Obitelj Jager već je najavila tužbu, jer drugo bolnica nije ni zaslužila. 'Doktor Kovačević mojoj supruzi je rekao da se to jednostavno dogodi, da je to isto kao kad zaboravite upaliti žmigavac lijevi ili desni. Uspoređuje moju unuku sa žmigavcem...pa ljudi božji je li to u redu?', djed Antun je u očaju Obitelj Jager ima još troje djece. žive u 16 kvadrata, zakopčani do grla, nemaju vode, griju se na drva. 

Otac je prošao sva ratišta i prima 344 kune invalidnine mjesečno. No snalaze se na sve načine pa na mjesec skupe i do 2.000 kuna. Ne traže pomoć, mole boga samo da njihova prva unučica ozdravi. Ako treba onda će se i zadužiti, ali će napraviti feštu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene