Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo osam tisuća Senjana jučer je bilo u mraku, jer se netko odlučio 'opskrbiti' strujnim kabelom.


Naime netko je pokušao ukrasti podzemni strujni kabel, zbog čega je prekinut dovod električne energije. 'S hidroelektrane Grabova Senj, nepoznati počinitelj ili više njih s mrežnog je stupa otuđio električni kabel zbog čega je došlo do prekida distribucije električne energije u vremenu od 11,50 do 23,30 sati na području grada Senja', stoji u priopćenju Policijske uprave ličko-senjske.

Vezani članci Postavljanje stambenog kontejnera HEP će otpisati potraživanja za sva kućanstva u potresom pogođenim mjestima Tomislav Ćorić Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima koji nemaju ugovor s HEP-om? Ćorić: "Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe"

Senj nema alternativni pravac dovoda struje, a navodno bi se česti problemi sa strujom riješili izgradnjom trafostanice. Ogorčeni stanovnici jučer su bili ljuti na HEP. 'Sramotno je da jedan grad od deset tisuća stanovnika i to ne prvi put ostane cijeli dan bez električne energije', rekao je jučer Emil Tomljenović, HDZ-ov saborski zastupnik.

>> Osam tisuća Senjana noć provode u mraku

Gradonačelnik Darko Nekić je dodao kako godinama bezuspješno upozoravaju HEP na problem opskrbe električnom energijom, ali da se ništa ne događa.