Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvar lako uklonjiv

Selo ostalo bez struje zbog susjeda koji se svađaju s HEP-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Jelisavca pokraj Našica bez struje su već tri dana. Počeli su im se topiti zamrzivači i hladnjaci, ne rade hidrofori, nema vode.

A sve to zbog kvara na podzemnom kabelu u jednom privatnom dvorištu. Vlasnici ne dopuštaju izmjenu kabela jer su se porječkali s HEP-om oko naknade štete.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Počelo rušenje vile Frane Barbarić - 1 Bivši šef HEP-a Rušenje bespravno izgrađene vile Frane Barbarića na Hvaru: Sutra nestaje glavni dio

Sunce nemilice prži. Struje nema već treći dan. Hladnjaci se tope. Htjeli, ne htjeli Ivanka Hlobik i njezini danas moraju pojesti pola praseta za ručak. No, više od ručka Ivanku brine kako će proizvesti sir. 'Ja ga moram dobro rashladiti, jer ga sutra nosim na tržnicu u Osijek. Kako ću ga ohladiti, iskreno da vam kažem, ne znam', kaže Ivanka.

HEP situaciju pokušava spasiti agregatom. 'Sinoć smo dobili struju negdje oko 11 sati, da bi jutros, kad je nestalo goriva, ponovno nestalo struje', ističe mještanka Jelisavca Hasiba Lukić.

Agregat je samo privremeno rješenje dok se kvar ne ukloni, a kvar je na podzemnom kabelu u privatnom dvorištu. 'Iznenadila sam se kad sam čula da čovjek iz sela ne da da se ugradi neki podzemni kabel', kaže Hasiba.

Vlasnici dvorišta porječkali su se s HEP-om oko naknade štete. Zbog suseljana vlasnici su ipak popustili. Dopustili su radnicima HEP-a da uđu u dvorište. 'Ne znam nalaze li krivicu u nama. Mi to dopuštamo. Ali neka nam HEP nadoknadi ono što nam je napravio štetu', poručuje Ljubica, supruga vlasnika kuće.

Ostali mještani Jelisavca s pravom se pitaju kome ispostaviti račun za to što su već danima bez struje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene