Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisu nam isplaćeni poticaji'

Seljaci: Nakon Uskrsa neka dođe ministar, mi nemamo goriva do Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanko Zdravčević, tajnik Zajednice udruge seljaka Slavonije i Baranje tvrdi da seljacima nisu isplaćeni poticaji.

'Hrvatski seljaci su obmanuti da ide isplata poticaja! Do sada je isplaćeno tek nekih 30 posto i to onima koji se poljoprivredom bave kao svojim hobijem, dok od velikih nitko nije dobio novac', iznio je danas pred novinarima u Čepinu kraj Osijeka Stanko Zdravčević, tajnik Zajednice udruge seljaka Slavonije i Baranje.

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

>> Pred seljacima najneizvjesnija proljetna sjetva - ni kiše ni poticaja!

Na takav se potez, tumači, odlučio jer ga ljudi ne prestaju zvati. 'Javnost i narod se ne smije lagati! Bilo je dobrih i loših ministara, ali svaki od njih isplatio nam je poticaje prije proljetne sjetve i Uskrsa. Formalno-pravno ovo je plaća za seljake, a mi ju nismo dobili već godinu dana!', ogorčen je ovaj farmer.

Seljaci su na nogama. Spremni su za nove prosvjede. 'Nećemo praviti pomutnju dok ne prođu uskrsni blagdani, a onda će ministar morati doći k nama, ovdje, a ne mi kod njega u Zagreb jer nemamo ni za gorivo!', poručio je Zdravčević. (Agencija VLM)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene