Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Perfidna klevetnička kampanja'

Šeks: Zbližavanje HDZ-a i HDSSB-a je maštarija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks optužio je danas u Osijeku vrh HDSSB-a, posebice čelnike te stranke Vladimira Šišljagića i Dinka Burića, za klevetničku i perfidnu kampanju protiv HDZ-a, a čije su polazište bili medijski napisi o navodnome zbližavanju i zatopljivanju odnosa tih stranaka.

Na konferenciji za novinare u osječkom HDZ-a Šeks je kazao kako je za početak te kampanje iskorištena njegova izjava, nakon nedavnog potpisivanja ugovora između Osječko-baranjske županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, o potrebi nove politike, koja će označiti prestanak međusobnih napada i početak sinergijskog djelovanja čelnika lokalne samouprave i saborskih zastupnika, na projektima od interesa za Osijek i tu Županiju. Napise novinara jednog dnevnog lista nakon toga događaja o navodnome zbližavanju HDZ-a i HDSSB-a ocijenio je 'nagađanjima, s visokim stupnjem mašte'.

Pročitajte i ovo Zgrada Slovenskog parlamenta Možda se pridruže tužbi JAR-a Zemlja u susjedstvu razmatra tuženje Izraela: "Jasno je što se u Gazi događa'' Slika nije dostupna 'Potrebno razjasniti' Šišljagić: HDSSB nije nikom jamčio da će podržati ustavne promjene!

>> Šišljagić: Slavonija zbog Šeksa najsiromašnija

Šeks je odbacio i nagađanja u tim medijskim napisima da bi svrha toga navodnoga zbližavanja bila pomoć Branimiru Glavašu, nepravomoćno osuđenom za ratne zločine, u rješavanju njegove žalbe pred Vrhovnim sudom RH, te pokušaj jačanja njegove pozicije u Slavoniji i rušenja ministra Čobankovića, a zbog toga što navodno nije bio dovoljno nagrađen, zbog svoje uloge u odlasku Sanadera iz HDZ-a. Ustvrdivši da su takve napise, u nedavnim javnim istupima, iskoristili HDSSB-ovi čelnici Šišljagić i Burić, za 'klevetnički i uvredljiv nastup prema HDZ-u i njemu osobno', Šeks je kazao da su time 'pokušali prikriti da imaju bilo kakvih odnosa s HDZ-om'.

Odbacio je i tvrdnje s jučerašnjeg Glavnog odbora HDSSB-a da postoje pritisci vladajućih struktura na Vrhovni sud, a u svezi s očekivanom drugostupanjskom presudom Branimiru Glavašu. Očito je da su čelnici HDSSB-a nastojali preoštro ukazati da nema nikakvog zatopljenja odnosa, iako je svima, pa i njima, jasno da, unatoč političkom suparništvu i neprijateljstvu, mora biti određene suradnje, u ostvarenju određenih projekata od interesa za građane ovoga područja, a ta suradnja i postoji, rekao je Šeks. Ustvrdio je kako 'postoje brojni primjeri', u kojima su zastupnici i ministri iz redova HDZ-a te stranački dužnosnici i čelnici lokalne samouprave, iz redova HDSSB-a, imali dobru suradnju u rješavanju nekih projekata, primjerice otvaranja poslovnih zona na osječkome području. Dodao je kako i sada postoje kontakti s čelnicima lokalne samouprave iz redova HDSSB-a oko rješavanja nekih gospodarskih problema.

Logično je i prirodno da ćemo se oko nekih pitanja politički razilaziti i sukobljavati, ali tamo gdje to interes Osijeka i Županije, tamo ćemo razgovarati i rješavati probleme, rekao je Šeks ocijenivši kako su HDSSB-ovi čelnici ''daljinskim upravljačem' dobili signal da negiraju bilo kakvu suradnju s HDZ-om'. Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić ustvrdio je kako nema zatopljavanja političkih odnosa i političke suradnje s HDSSB-om, ali da HDZ ne bježi od kontakata koji su nužni da bi se u toj županiji ostvarili projekti, financirani iz državnoga proračuna. Glavni odbor HDSSB-a jučer je u priopćenju sa sjednice u Osijeku, uz ostalo, ustvrdio da 'režimski mediji' ovih dana pokušavaju provući tezu o 'zatopljavanju' odnosa između HDSSB-a i HDZ-a te kako je to 'izraz želje vladajuće garniture da tako neutralizira nezaustavljivo jačanje HDSSB-a'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene