Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Top svjetska destinacija

Sedam od 10 kruzera koji posjete Hrvatsku pristane i u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih godina Dubrovnik je stao uz bok najposjećenijim destinacijama brodova na kružnim putovanjima na Mediteranu.

Čak 7 od 10 kruzera koji posjete Hrvatsku usidrilo se u Dubrovniku, a to su prepoznali i sami putnici. Ugledni španjolski medij 'Cruise News media Group', specijaliziran za cruising putovanja, Dubrovnik je, zajedno s Venecijom, proglasio najboljom mediteranskom lukom u prošloj godini.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta"

Za razliku od prošle zime kad su kruzeri dolazili redovito, ove je zime u Dubrovnik stigao samo jedan veliki kruzer. Iz lučke uprave tvrde, riječ je o probnom razdoblju talijanskog brodara. Ipak, činjenicu da ove zime Dubrovnik bilježi pad od 20 tisuća putnika, neki tumače i negativnim dubrovačkim vibracijama.

'Jednostavno se stekao dojam da ti brodovi na kružnim putovanjima u ovom gradu nisu dobrodošli', smatra Neven Jerković, turistički analitičar.

'Nije pitanje samo Dubrovnik i sama ponuda Dubrovnika, nego i ostalih luka Jadrana, jednostavno to je bila jedna proba od strane MSC-a da vidi kako će jedno cijelo zimsko krstarenje na Jadranu funkcionirati', kaže Kristijan Pavić, ravnatelj lučke uprave Dubrovnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene