Peđa Grbin o Sabi - 2
Peđa Grbin o Sabi - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Nakon jutrošnjeg napada na policajca koji je radio na osiguranju Banskih dvora, oglasio se i SDP koji očekuje da se, međuostalim, preispita i način osiguranja štićenih objekata na Trgu svetog Marka.


SDP je u ponedjeljak izrazio zabrinutost nakon pokušaja ubojstva policajca koji radi na osiguranju Banskih dvora i založio se za preispitivanje načina osiguranja štićenih objekata na Trgu svetog Marka i policajaca koji rade na osiguranju.

Vezani članci Zoran Milanović Predsjednik Milanović o krvavom napadu na Markovu trgu: "Pozivam Vladu da zaštiti državne institucije, imaju moju punu podršku" Markov trg pun policije nakon napada na policajca - 2 Velika fotogalerija s Markova trga: Pogledajte kako je pred zgradom Vlade nakon napada na policajca

SDP izražava zabrinutost nakon jutrošnjeg pokušaja ubojstva policajca, koji je radio na osiguranju zgrade Vlade, i želi brz oporavak teško ozlijeđenom policijskom službeniku, priopćeno je iz stranke.

Istovremeno, očekujemo da se preispita način osiguranja štićenih objekata na Trgu svetog Marka i policajaca koji rade na osiguranju, poručuju u priopćenju.

Zabrinjavajuće je što je policijski službenik ranjen u neposrednoj blizini kabineta predsjednika Vlade. Također, prema dostupnim informacijama iz medija, umjesto hitne pomoći ranjenog policajca je u bolnicu prevezlo vozilo saniteta koje se tu slučajno zateklo.

SDP izražava zabrinutost zbog organizacije hitne pomoći i njezine povezanosti s osiguranjem na Trgu svetog Marka, gdje su smještene prostorije izvršne i zakonodavne vlasti te Ustavnog suda.