Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istarske kritike

Kajin: Jakovčić i Flego 'neargumentirano udaraju po vladi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu kako nitko na hrvatskoj političkoj sceni, ni krajnja ljevica ni krajnja desnica, u posljednje vrijeme "tako neargumentirano ne udara po vladi" kao što to čine Ivan Jakovčić i Valter Flego.

Po njegovim riječima, oni to čine izmišljotinama o stvaranju makroregije Rijeke, gubitku istarskoga regionalnog identiteta te tvrdnjom kako će se Istrom upravljati iz Zagreba.

"Upravo dok su oni šurovali sa Sanaderom Istra je svjesno marginalizirana jer se vladalo po principu podjele plijena, odnosno na način meni Hrvatska, tebi Istra", rekao je Damir Kajin i ustvrdio kako su se upravo takvim pristupom "urušile gospodarske i socijalne osnove Istre". "Nije problem u prozivanju i kritici, problem je u podmetanju. Jakovčić svaki tjedan šalje pismo ili tužbu i nema ministra koji neće dobiti tužbu. On očito može svakoga tužiti, njega nitko", poručio je Kajin.

Neovisno o tome što je pred nama jedna od najtežih godina, ustvrdio je, Istra neće biti zapostavljena ni destabilizirana, već će se u Istarsku županiju, po njegovim riječima, iduće godine investirati milijardu kuna više nego ove godine.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

>>Kajin će se kandidirati kao neovisni kandidat za istarskog župana

"Uložit će se u gradnju pulske Opće bolnice, sanaciju njezinih dugova, ulagat će se u vodovode i ceste, počet će gradnja Istarskog ipsilona, kampusa u Puli i Kaštijuna", istaknuo je Kajin i dodao da se, uz te investicije, otvaraju i mogućnosti korištenja novca iz europskih fondova.

Razvoj Istre u 2013. jamče javne investicije, rekao je Kajin i pozvao župana Jakovčića i IDS-ovog kandidata za novog župana Flegu da, ako ne mogu komunicirati s vladom, drugima ne opterećuju te odnose. Zbog toga, smatra on, ne treba s vladom, za koju su Istrani glasovali, voditi nikakve separatističke ratove. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene