Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP: U izravnom prijenosu stranačkog skupa nema interesa javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je Vijeću za elektroničke medije danas uputio prigovor u povodu izravnog prijenosa jučerašnjeg mini sabora HDZ-a u Puli na lokalnoj televiziji TV Nova, izvijestio je Ured SDP-a za odnose s javnošću .

Voditeljica Ureda SDP-a za odnose s javnošću Gordana Grbić u pismu Vijeću podsjeća kako članci 18 i 21 Zakona o elektroničkim medijima ne dopuštaju oglašavanje političkih stranaka, osim u vrijeme izborne promidžbe, sukladno posebnom zakonu. 

Pročitajte i ovo Most predstavio program obećaju manje poreze Most predstavio izborni program i poručio: "Nije dovoljno samo svrgnuti HDZ, treba dati i viziju" Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

Isto tako nije dopušteno pokroviteljstvo vijesti i informativnog programa. 

Političke stranke i koalicija ne smiju biti pokrovitelji programskog sadržaja osim u vrijeme izborne promidžbe.

U izravnom prijenosu političkog stranačkog skupa ne vidimo programski interes ni medija niti javnosti, jer se radi o promidžbi koja ja u interesu samo jedne stranke, a nije dopuštena osim u vrijeme koje je Zakonom o izboru zastupnika u Hrvatski sabor točno određeno. 

Predlažemo stoga Vijeću za elektroničke medije da, sukladno članku 60 spomenutog zakona, utvrdi pod kojim je okolnostima došlo do izravnog prijenosa stranačkog skupa u vrijeme kada to nije dopušteno, te da postupi sukladno svojoj nadležnosti i utvrdi odgovornost za kršenje zakona, a prekršiteljima odredi primjerenu novčanu kaznu, navodi SDP u prigovoru.

Poziva se pritom na odluku Vijeća od 10. srpnja ove godine kada je utvrđeno da je devet lokalnih televizijskih kuća prekršilo Zakon o elektroničkim medijima prenoseći Opći sabor HDZ-a. 

Napominje istodobno da se, iako je Vijeće najavilo da će o visini kazne odlučiti naknadno nadležni prekršajni sudovi, to do sada još nije dogodilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene