Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele ga i izbrisati iz članstva

SDP suspendirao đakovačkog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo SDP-a je na sjednici, održanoj 13. listopada 2010., jednoglasno donijelo Odluku o suspenziji sa svih stranačkih funkcija Zorana Vinkovića.

Glavnom odboru SDP-a predloženo je i njegovo isključenje iz članstva Stranke, u skladu s člankom 19. Statuta SDP-a Hrvatske, stoji u priopćenju te stranke.

Pročitajte i ovo Prosvjed studenata Akademije - 1 profesoru izglasano nepovjerenje ADU stao na stranu studenata, profesorica upozorava - suspenzija nije dovoljna: "Kolegica je još u strahu. Išlo je tako daleko da joj je prijetio smrću" Slika nije dostupna Zastupnik tuži Sabor 'Neka si to objese za neku stvar, jer onu stvar nemaju'

>> Putni nalozi dokrajčili gradonačelnika Đakova

Predsjedništvo SDP-a ocijenilo je da je političko ponašanje đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića protivno programskim načelima i ciljevima Stranke te da je njegovo djelovanje usmjereno protiv odluka stranačkih organa čime je nanesena šteta ugledu Stranke.

Protiv volje stranke ostao u koaliciji s HDSSB-om

Osječko-baranjski SDP je sredinom prošlog mjeseca odlučio raskinuti koaliciju s HDSSB-om na županijskoj razini, nezadovoljan što HDSSB otvoreno ne priznaje presudu Vrhovnog suda kojom je osnivač te stranke Branimir Glavaš pravomoćno osuđen na osmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina.

Županijski SDP isto je preporučio i gradskim ograncima, no na tu se preporuku Vinković oglušio, pa je SDP u koaliciji s HDSSB-om u toj županiji ostao samo u Đakovu kojega je gradonačelnik. Vinković je svoju odluku branio tvrdnjama da bi prekid koalicije s HDSSB-om bio prijevara birača, budući da je, isticao je, koalicija sklopljena prije lokalnih izbora.

Njegovim slučajem se pozabavio i DORH

Podsjetimo, Vinkoviću je nedavno izglasano i ukidanje saborskog imuniteta, jer je oštetio proračun te institucije za 12.500 kuna, putujući iz Đakova za Zagreb službenim automobilom. 'Neću tražiti azil u susjednoj Bosni i Hercegovini i neću bježati u Argentinu, Čile, Salvador', izjavio je tom prilikom Vinković.

Tome je prethodio optužni prijedlog DORH-a zbog korištenja službenog vozila za privatna putovanja od Đakova do Zagreba, za koja je tražio i dobio isplatu od 12.500 kuna.

Na službenom putu...

Pokušali smo doći do izjave đakovačkog gradonačelnika, no u njegovom uredu su nam rekli kako neće biti dostupan sve do ponedjeljka, jer je na službenom putu. Nije nam rečeno je li upoznat s odlukom SDP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene