Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je građane da izađu na izbore i tako u Hrvatskoj odluče tko će u iduće četiri godine obnašati vlast.


"Pozivam sve hrvatske građane da izađu na izbore, svaki glas je važan jer vi odlučujete", poručio je Milanović biračima sa seoskog gospodarstva kraj Kloštar Ivanića gdje su SDP-ovci predstavili kandidate s liste za VI. izbornu jedinicu.

Vezani članci Milorad Pupovac Pupovac: ''Odlikovao bih predsjednika Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog'' Branimir Glavaš Documenta o Milanovićevom vraćanju odlikovanja Glavašu: "Iako je zakonita, odluka nije primjerena''

"HDZ-u nedostaje dvije do tri nerazvijene i ratom poharane hrvatske županije pa ih traži u BiH. Na ovim izborima odlučuje se u Hrvatskoj, neka odluče ljudi koji žive prema zakonima koje je donio Hrvatski sabor", rekao je.

Milanović je istaknuo da SDP građanima nudi žestoku borbu protiv korupcije, i to, naglasio je, vodeći se osobnim primjerom stranke, koja će podatke o financiranju kampanje, za razliku od HDZ-a, javnosti obznaniti prije izbora.

HDZ je prozvao da protiv SDP-a vodi "kampanju laži o onome što su radili, što će raditi i o onome što mi navodno radimo".

Prvi na SDP-ovoj listi za VI. izbornu jedinicu Tonino Picula HDZ je prozvao za kriminal i korupciju te lažna obećanja, uvjeren da će SDP pobijediti na parlamentarnim izborima, te da će u njegovoj izbornoj jedinici osvojiti najmanje šest zastupnika.

Budući da se 25. studenoga uz parlamentarne održavaju i izvanredni lokalni izbori u Kloštar Ivaniću, čelnik tamošnje SDP-ove organizacije Stjepan Mihaljević kazao je kako njegovi sumještani među rijetkima imaju zadovoljstvo istoga dana dva puta glasovati za SDP i omogućiti mu osvajanje državne i lokalne vlasti.