SDP-ovci u Kamanju (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
SDP-ovci u Kamanju (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

„Tražimo trenutni odlazak Davora Bernardića zbog katastrofalnog vođenja stranke i raspisivanje unutarstranačkih izbora“, izjavio je jedan od suspendiranih SDP-ovaca Siniša Hajdaš Dončić nakon sastanka u Kamanju, na kojem su pobunjeni članovi stranke donijeli pet zaključaka.


80-tak članova stranke, zajedno sa onima koji su potpisali pismo za odlazak Bernardića, traže i poništavanje svih postupaka i izrečenih sankcija protiv članova SDP-a, zbog toga što su kritički ukazivali na trenutno loše stanje u SDP-u i u njegovom vodstvu, te unutarstranačke izbore do kraja godine.

Vezani članci Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Grbin nije bio voljan odgovarati na novinarska pitanja, na susretu stranke bilo je i dobacivanja Konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP-a - 2 Bernardić napustio sjednicu: Marija Lugarić nova predsjednica Glavnog odbora SDP-a, glavni tajnik stranke Vedran Babić

U jednom od zaključaka pozivaju Glavni odbor SDP-a da na prvoj slijedećoj sjednici donese potrebne odluke kako bi se njihovi zahtjevi iz zaključaka realizirali, a također pozivaju sve članove stranke da kroz sve organizacijske oblike i organe unutar SDP-a, otvoreno iznesu svoje stavove i podupru njihove zahtjeve.

„Izbore možemo provesti samo legalnim putem, odnosno daljnjim razgovorima i sa članovima Glavnog odbora i Predsjedništva koji moraju jednostavno shvatiti da ovako dalje više ne ide", rekao je Hajdaš Dončić.

Napominje kako svi okupljeni SDP-ovci imaju isti cilj, a to je bolji SDP, koji, kaže Hajdaš Dončić, može ponovno postati hrvatska avangarda.

"Ako Bernardić vidi da više tako ne ide pa brate reci. Ne mogu više", zaključio je Hajdaš Dončić.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju