SDP-ovci u Kamanju (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
SDP-ovci u Kamanju (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

„Tražimo trenutni odlazak Davora Bernardića zbog katastrofalnog vođenja stranke i raspisivanje unutarstranačkih izbora“, izjavio je jedan od suspendiranih SDP-ovaca Siniša Hajdaš Dončić nakon sastanka u Kamanju, na kojem su pobunjeni članovi stranke donijeli pet zaključaka.


80-tak članova stranke, zajedno sa onima koji su potpisali pismo za odlazak Bernardića, traže i poništavanje svih postupaka i izrečenih sankcija protiv članova SDP-a, zbog toga što su kritički ukazivali na trenutno loše stanje u SDP-u i u njegovom vodstvu, te unutarstranačke izbore do kraja godine.

Vezani članci Davor Bernardić s bivšom suprugom Irenom (Foto: Arhiva/Sanjin Strukic/Pixsell) Razveo se Davor Bernardić: Samozatajnoj bivšoj supruzi davao je instrukcije, a onda su se zaljubili Siniša Hajdaš Dončić (Foto: Dnevnik.hr) Hajdaš Dončić: ''Bilo bi čudno da zastupnici podrže Bernardića za predsjednika Kluba''

U jednom od zaključaka pozivaju Glavni odbor SDP-a da na prvoj slijedećoj sjednici donese potrebne odluke kako bi se njihovi zahtjevi iz zaključaka realizirali, a također pozivaju sve članove stranke da kroz sve organizacijske oblike i organe unutar SDP-a, otvoreno iznesu svoje stavove i podupru njihove zahtjeve.

„Izbore možemo provesti samo legalnim putem, odnosno daljnjim razgovorima i sa članovima Glavnog odbora i Predsjedništva koji moraju jednostavno shvatiti da ovako dalje više ne ide", rekao je Hajdaš Dončić.

Napominje kako svi okupljeni SDP-ovci imaju isti cilj, a to je bolji SDP, koji, kaže Hajdaš Dončić, može ponovno postati hrvatska avangarda.

"Ako Bernardić vidi da više tako ne ide pa brate reci. Ne mogu više", zaključio je Hajdaš Dončić.