Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"SDP kao hrvatska avangarda"

Traže trenutni odlazak Bernardića: "Pa brate reci, ne mogu više"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
„Tražimo trenutni odlazak Davora Bernardića zbog katastrofalnog vođenja stranke i raspisivanje unutarstranačkih izbora“, izjavio je jedan od suspendiranih SDP-ovaca Siniša Hajdaš Dončić nakon sastanka u Kamanju, na kojem su pobunjeni članovi stranke donijeli pet zaključaka.

80-tak članova stranke, zajedno sa onima koji su potpisali pismo za odlazak Bernardića, traže i poništavanje svih postupaka i izrečenih sankcija protiv članova SDP-a, zbog toga što su kritički ukazivali na trenutno loše stanje u SDP-u i u njegovom vodstvu, te unutarstranačke izbore do kraja godine.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen"

U jednom od zaključaka pozivaju Glavni odbor SDP-a da na prvoj slijedećoj sjednici donese potrebne odluke kako bi se njihovi zahtjevi iz zaključaka realizirali, a također pozivaju sve članove stranke da kroz sve organizacijske oblike i organe unutar SDP-a, otvoreno iznesu svoje stavove i podupru njihove zahtjeve.

„Izbore možemo provesti samo legalnim putem, odnosno daljnjim razgovorima i sa članovima Glavnog odbora i Predsjedništva koji moraju jednostavno shvatiti da ovako dalje više ne ide", rekao je Hajdaš Dončić.

Napominje kako svi okupljeni SDP-ovci imaju isti cilj, a to je bolji SDP, koji, kaže Hajdaš Dončić, može ponovno postati hrvatska avangarda.

"Ako Bernardić vidi da više tako ne ide pa brate reci. Ne mogu više", zaključio je Hajdaš Dončić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene