Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šukeru to smeta

SDP-ovci o trošku države na Brijunima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki elementi 'cirkusa' u Saboru, kako su ga nazvali mediji, održanog prekjučer, još se uvijek povlače po naslovnicama.

Ovaj put u fokusu su ministar financija Ivan Šuker s jedne strane i SDP s druge. Naime, Šuker je primjedbom kako se on 'kao neki ne vozika po otocima na račun države', izazvao reakciju SDP-ovog zastupnika Nenada Stazića, koji je nakon toga izašao iz sabornice. No, Šukerova primjedba bila je upućena većem broju SDP-ovaca pa tako i Milanki Opačić.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna

Ministru je naime, pored tekućih problema, u sabornici u jednom trenutku zasmetalo to što su SDP-ovci bili gosti Teatra Ulysses te se vojnim brodom odvezli na brijunski otočić Vangu, na kupanje, zajedno sa članovima spomenutog teatra. Za takav put SDP-ovci su morali tražiti i odobrenje Ureda predsjednika Ive Josipovića, koje su i dobili, no iz Ureda su odmah objasnili kako stranačka pripadnost i boje nemaju veze s davanjem dozvole, a i sam put nije sporan, jer Teatar Ulysses ima potpisan ugovor s Ministarstvom obrane. 'Pri tome se nije pitalo za stranačku pripadnost članova te grupe', piše u odgovoru Ureda predsjednika Večernjem listu.

Ugovor s MORH-om

Večernjak neslužbeno doznaje kako Teatar MORH-u plaća 1000 kuna po satu vožnje brodom i vojnim gliserima za potrebe realizacije svojeg programa i goste. Pojavile su se i glasine kako su SDP-ovci koristili i druge povlastice na brijunskom gostovanju, ako i da brat blizanac Nenada Stazića , Darko, na Malim Brijunima drži šank i prodaje piće i ćevape, no ništa od toga nije se pokazalo kao istinito. Barem ne ako se pita Branka Lukića, direktora prodaje Javne ustanove NP-a Brijuni. 'Čuo sam i ja takva nagađanja, ali to nije istina. Piće prodaje Odjel ugostiteljstva Javne ustanove Brijuni, pa su i naši konobari ondje angažirani kada su predstave', kaže Lukić.

Glasnogovornica Teatra Ulysses Marina Vujčić nije komentirala gostovanje SDP-ovaca. Večernjaku je odgovorila, 'Nemojte se ljutiti, ali imali smo napornu sezonu, a točka na i bila su i zbivanja oko dolaska Angeline Jolie. Novinari su moje izjave znali krivo interpretirati. No, mogu vam odgovoriti na sva pitanja vezana uz predstave i naše programe'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene