Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mira u SDP-u

SDP-OVCI NAPALI GLASNOGOVORNICU JER SE UČLANILA U SINDIKAT "Posao za koji si plaćena ne radiš"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danicu Juričić Spasović, glasnogovornica SDP-a, našla se na meti stranačkih kolega koji su je napali zbog učlanjenja u Novi sindikat koji je nedavno osnovan u stranci.

Među SDP-ovcima koji su prozvali Danicu Juričić Spasović su Željka Antunović i Marko Mataja iz Primorsko-goranske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAŠTO SE CIJEPILA Širi se objava Željke Antunović: "Nemam pojma što je u cjepivu, ali ni što je u ćevapima. Ne znam ni svaki sastojak šampona, sapuna..." Slika nije dostupna Željka Antunović o šefu SDP-a 'Milanović se uvijek teško nosio s činjenicom da nije najbolji'

Rasprava je pokrenuta u zatvorenoj grupi SDP-a na Facebooku koju je objavio Jutarnji list, a prepisku je potaknuo status Marka Mataje koji je napisao:

“Lijepo je da se osniva sindikat koji bi trebao štiti plaće od 10.000 do 17.000 kuna neto. Samo mi je žao što u Hrvatskoj možda 5 posto aktivnog stanovništva raspolaže mjesečno tim iznosom.”

U raspravu se uključila i Željka Antunović koja je otvoreno predbacila Juričić Spasović da radi kontra aktualnog vodstva stranke.

“Danice Juričić, ti si glasnogovornica stranke. Tvoji postovi izražavaju otvorenu netrpeljivost prema vodstvu stranke. Time pokazuješ da posao za koji si plaćena ne radiš i očito ne želiš raditi. To je politički problem i nema nikakve veze sa zaštitom radničkih prava!”, poručila joj je Željka Antunović.

Kontaktirali smo Danicu Juričić Spasović, no ona nije željela komentirati kritike kolega na svoj rad niti visinu svojih primanja. Istaknula je da svatko ima pravo biti član sindikata bez obzira na plaću. 

"Radna prava nisu povezana s visinom plaće, nego s radnim pravima reguliranim zakonom i radnim ugovorom. Ta prava svatko ima braniti, a branila sam ih i kao članica i sindikalna povjerenica Sindikata novinara Hrvatske. Čin osnivanja sindikata i članstvo u sindikatu nije politički stav, nego zakonsko pravo. To je moj osobni stav. U ovom su slučaju sindikalnu podružnicu osnovali zaposlenici, a ne politička stranka. Predsjednik stranke Davor Bernardić je u jučerašnjoj izjavi podržao pravo svakog kolektiva na sindikalno organiziranje. Također podsjećam na stav sindikalne povjerenice u SDP-u Karoline Leaković da se tek čeka poziv vodstva stranke na razgovor sa sindikatom oko nove sistematizacije rada", poručila je Juričić Spasović.

Podsjećamo, zaposlenici SDP-a osnovali su sindikalnu podružnicu Novog sindikata, zbog najavljene sistematizacije u stranci, mogućeg rezanja plaća, ali i otpuštanja zaposlenih u stranci kojoj su proračunska sredstva prepolovljena. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene