Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije ni demokratska ni hrvatska stranka'

SDP-ovac Damir Gašparović izlazi iz stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član SDP-a Damir Gašparović, bivši član Izvršnog odbora stranke i kandidat za potpredsjednika SDP-a na posljednjoj konvenciji 2008., priopćio je danas da izlazi iz te stranke koja, kako ocjenjuje, 'više nije ni demokratska, ni socijaldemokratska, ni hrvatska kada su u pitanju nacionalni interesi'.

Gašparović je potvrdio kako je danas na konferenciji za novinare najavio izlazak iz stranke, te da ga je dao 'i javno putem priopćenja', a da će svoju odluku o izlasku iz SDP-a 'pismeno uputiti nadležnim stranačkim tijelima'. Objašnjavajući razloge Gašparović u priopćenju navodi kako izlazi iz stranke 'koja se u potpunosti odrekla ljudi i zasada koje je svojim strpljivim i upornim radom stvorio Ivica Račan'. 'Izlazim iz stranke koja se ismijava s novim regionalnim strankama u Slavoniji i Dalmaciji', piše, uz ostalo, u priopćenju Gašparević. Dodaje kako je razlog nezadovoljstva i izlaska i to što SDP šuti o činjenici da je Hrvatski vanjski dug od 3. siječnja 2000. do danas narastao s 9,5 na 59,5 milijardi američkih dolara.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama

'Zašto SDP u ovako dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi kao rješenje nudi otkaze za 18 000 radnika u državnoj upravi?', pita u priopćenju Gašparović. Zaključuje kako 'Hrvatskoj treba zaokret u gospodarskoj politici, povratak proizvodnji, novo poduzetništvo, socijalna pravda' te kako 'građani trebaju vlast i oporbu koja će rješavati njihove probleme a ne promjenu vlasti s ciljem da sve ostane isto'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene