Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rasprava o prvih šest mjeseci trošenja proračunskih kuna na Markovu trgu bila je rasprava o šest mjeseci Milanovićeve Vlade.


Vlada loše vodi ovu zemlju, očekivano je poručivala oporba. 'Čujemo da se proračun dobro puni, ali na čiju grbaču je palo to punjenje proračuna ako znamo da 400 tisuća zaposlenih nije u poreznim škarama', zapitao se HDZ-ov zastupnik, nekadašnji ministar financija Ivan Šuker.

Vezani članci Slika nije dostupna Sabor omogućio prebacivanje novca iz 2. mirovinskog stupa u proračun Slika nije dostupna Šuker: Ministar Jovanović mora dati ostavku!

>> 'Ne smije nam se dogoditi da više uplaćujemo nego što izvlačimo van iz EU fondova'

Odgovorila mu je SDP-ovka Nadica Jelaš: 'Jako ste osjetljivi na teškoće građana, a bili biste daleko vjerodostojniji da ste tako osjetljivi bili kada ste građane zaduživali.' Tu se nadovezao i splitski SDP-ovac Marin Jurjević: 'Ova je vlada počela djelovati u uvjetima ekonomskog zgarišta, u uvjetima ekonomske Hirošime nakon pada atomske bombe'.

Napade iz HDZ-a, stranke koja je osam godina vodila zemlju, Jurjević je ismijavao. 'Podsjećaju na vozača koji se dobro napio, vozio autobus, zaspao, razbio se, unutra žrtava koliko hoćete. To je Hrvatska razbijenih glava, mrtvih, ranjenih. I sad, kad se probudio, kažete - kako su nikakve službe spašavanja, vidi likara što slabo rade'.

'Vlada je naslijedila deficit od 14 milijardi kuna', poručivali su SDP-ovci braneći svoje ministre i premijera. No, Šuker im nije ostao dužan: 'S kakvim se osmijehom i trčećim korakom išlo potpisivati potporu sindikatima za referendum, a to vam se danas razbija o glavu.'

Vladajući se nisu branili jedino od optužbi da su u devet mjeseci njihove vlasti najviše podbacile investicije. Na tom ih je polju kritizirao nekadašnji HDZ-ov vicepremijer za investicije Domagoj Ivan Milošević. 'Nema baš mnogo zainteresiranih investitora u zemlji u kojoj lijeva vlada retroaktivno naplaćuje poreze na dividendu. Treba li nas iznenaditi da javni sektor ne investira jer se bavi kadroviranjem', zapitao s.

Neodgovoreno je ostalo pitanje HDZ-a hoće li biti za mirovine i plaće u studenom i prosincu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju