Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na prozivke o crnilu

'Budi se stari HDZ kojeg karakterizira vrijeđanje i prijetnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'HDZ je stranka koja je cijelu Hrvatsku zavila u crno', poruka je i odgovor splitskih SDP-ovaca na jučerašnje prozivke HDZ-ovog Dujomira Marasovića.

'Ako je i od Duje, previše je jer su oni stranka koja je cijelu Hrvatsku zavila u crno', rekao je Marin Jurjević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbačena kaznena prijava protiv Marina Jurjevića Slika nije dostupna Marin Jurjević zbog 'Brodosplita' kod općinskog državnog odvjetnika

>> 'Milanović je kao sipa, izbacuje samo crnilo. Napravit će crnu Hrvatsku'

'Sjetimo se što je prethodilo finalu koje je završilo ne samo bjegom i potragom za HDZ-ovim liderima kojima su se klanjali, pogotovo u Splitu, nego i potragom za tajnim računima', dodao je Marsović.

Podsjetimo Marasović je na 21. obljetnic splitskog HDZ-a rekao kako 'Milanović govori samo crne stvari'. 'On je kao sipa, samo iz sebe izbacuje crnilo. Jadan ne želi ni crvenu Hrvatsku, nego će napraviti crnu Hrvatsku. Iz onoga što izađe iz njegovih usta može se napraviti samo crni rižot', rekao je Marasović.

'HDZ se ne mijenja, nego se vraća starom HDZ-u'

Jurjević je rekao kako je jučerašnji skup splitskog HDZ-a, na kojem je bila i premijerka Jadranka Kosor, pokazao da se HDZ ne mijenja nego se vraća starom HDZ-u kojeg je karakteriziralo vrijeđanje, isključivost i prijetnja.

'Gospođa Kosor, koja govori umivenim riječnikom, tolerira da se u njenoj nazočnosti upotrebljavaju najgore uvrede i blaćenja i da se budi onaj stari HDZ', rekao je Jurjević. Jurjević je također rekao kako nas HDZ-ovci, spomenuvši pri tomu i Jadranku Kosor, koji su „lizali skute“ neprikosnovenom vođi Ivi Sanaderu sada 'pokušavaju uvjeriti kako se sve loše može vezati samo uz Sanaderovo ime'.

A ja pitam, tko je doveo splitski škver u ovu situaciju i što ste radili, gospođo Kosor, kad se u Saboru postavljalo pitanje o eventualnim pljačkama u splitskom škveru, rekao je Jurjević

Jurjević: Pitam se tko je doveo škver u ovu situaciju

Jurjević je zamjerio Kosor što je na jučerašnjem skupu splitskog HDZ-a spomenula splitsko brodogradilište pozivajući se na Europsku komisiju. 'A ja pitam, tko je doveo splitski škver u ovu situaciju i što ste radili, gospođo Kosor, kad se u Saboru postavljalo pitanje o eventualnim pljačkama u splitskom škveru. Napadani smo iz svih oružja samo da bi se pobjeglo od te teme', kazao je Jurjević.

Na upit kako komentira jučerašnje Marasovićevo protivljenje zamislima da u povodu 100. godišnjice postojanja Hajduka ove godine na Poljudu gostuje beogradska Crvena zvezda, Jurjević je kazao kako je i sport jedan od načina suradnje među državama.

Jurjević: Uputio bih Marasovića da pročita Ustav RH

Marasović se usprotivio dolasku Crvene zvezde u Split jer taj klub na svojim dresovima nosi crvenu zvijezdu pod kojom je, kako je rekao, 'srušen Vukovar i ubijani ranjenici iz vukovarske bolnice, a od 'crvene zvijezde' su 'ubijeni i članovi Torcide', navijača Hajduka.

Jurjević je uzvratio kao je 'crvena zvijezda' bila simbol antifažizma zahvaljujući kojem je Hrvatska u drugom svjetskom ratu bila na strani pobjednika. 'Uputio bih Marasovića da pročita Ustav RH u kojem se navodi da je Hrvatska država zasnovana na antifašizmu te se poziva na granice stečene nakon drugog svjetskog rata', dodao je Jurjević. (S.P./ Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene