Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marasović oštro o predsjedniku SDP-a i Kerumu

'Milanović je kao sipa, izbacuje samo crnilo. Napravit će crnu Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dujomir Marasović je na skupu u Splitu oštro napao predsjednika SDP-a i gradonačelnika Keruma.

Na obilježavanju 21. obljetnice splitskog HDZ-a, predsjednik Dujomir Marasović, se u svom govoru osvrnuo na SDP i Milanovića. 'Oni bi voljeli da Hrvatska potone. Da nastane poplava kao u Metkoviću samo da dođu na vlast. Milanović govori samo crne stvari. On je kao sipa, samo iz sebe izbacuje crnilo. Jadan ne želi ni crvenu Hrvatsku, nego će napraviti crnu Hrvatsku. Iz onoga što izađe iz njegovih usta može se napraviti samo crni rižoto', rekao je Marasović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud dobio žalbu i dokumente U sljedeća tri dana odluka o Purdinoj žalbi na pritvor Slika nije dostupna Pokretanje kaznenog postupka? 'Ako se RH do petka ne izjasni, Srbija će tražiti izručenje Purde'

Njegove kritike nije izbjegla ni vodeća gradska garnitura. Gradonačelniku Kerumu je spočitnuo kako će valjda i u Saboru građanima Hrvatske savjetovati neka za poslom idu u okolne države, kako je nedavno Splićanima rekao da posao potraže na selu.

Zatim se osvrnuo na gradonačelnikovu desnu ruku, Luku Podruga, koji na proslavu stote obljetnice Hajduka želi dovesti Crvenu Zvezdu. 'Mi nećemo Crvenu Zvezdu. Ne zato jer je to klub iz Beograda, ne zato jer u tom klubu igraju Srbi ili još neku, nego zato što taj klub na svojim prsima nosi crvenu zvijezdu pod kojom je srušen Vukovar, pod kojom su ubijeni ranjenici vukovarske bolnice, koje je Šljivančanin odveo na močvaru', dodao je Marasović.

Kosor o slučaju uhićenja hrvatskog branitelja

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor je, odgovarajući na upite novinara, najavila kako će osobno, bude li potrebe, sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem razmotriti slučaj nedavnog uhićenja hrvatskog državljanina i branitelja Tihomira Purde u BiH, a na temelju tjeralice iz Srbije gdje ga se tereti za ratne zločine.

'Ako bude potrebno nazvat ću predjednika Tadića da porazgovaramo o tome', rekla je premijerka Kosor. Objasnila je kako se u u vezi s ovim slučajem već nekoliko puta čula s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem koji će sutra ili prekosutra dati izjavu. Rekla je kako će Bošnjaković u ponedjeljak radi rasvjetljavanja ovog slučaja kontaktirati srbijansku ministricu pravosuđa.

'Učinit ćemo sve da dobijemo punu istinu i vidimo što se može učiniti jer ne bi bilo dobro da se stvori dojam o bilo kakvom progonu hrvatskih branitelja. Treba hladne glave i vrućeg srca sve razmotriti', kazala je premijerka.

Popis osoba koje Srbija tereti za ratne zločine u Hrvatskoj?

Na upit postoji li popis osoba koje Srbija tereti za ratne zločine u Hrvatskoj, premijerka Kosor je kazala da je, koliko je njoj poznato, svojedobno bivši ministar pravosuđa Ivan Šimonović razgovarao sa srbijanskom kolegicom 'o određenim popisima i u jednoj i u drugoj državi'. 'Za sada nemam više podataka i ne bi bilo dobro da bilo što prejudiciram', dodala je. (A.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene