Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni odbor podupire nastavak razgovora koalicije Hrvatska raste i Mosta nezavisnih lista u cilju dogovora oko konstituiranja Sabora i formiranja vlade.


SDP smatra da je u ovom trenutku neodrživa inicijativa širokog tripartitnog saveza koalicije Hrvatska raste, Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista u formiranju saborske većine i buduće vlade, objavio je SDP na Twitteru na kraju sjednice Glavnog odbora stranke.

Vezani članci Zoran Milanović Predsjednik Milanović opustio se na Brijunima i prošetao u izdanju u kakvom ga rijetko imamo priliku vidjeti Zoran Milanović Milanović će održati govor na Općoj skupštinu UN-a, a sastaje se i s Erdoganom

U ovom trenutku neodrživa je inicijativa širokog tripartitnog saveza koalicija i Mosta u formiranju saborske većine i buduće vlade. Smatramo da za formiranje saborske većine i hrvatske vlade postoje druga održiva rješenja, objavljeno je nakon sjednice Glavnog odbora na kojoj je predsjenik stranke Zoran Milanović podnio izvješće o dosadašnjem tijeku pregovora i dobio potporu za mandatara.


Glavni odbor podupire nastavak razgovora koalicije Hrvatska raste i Mosta nezavisnih lista u cilju dogovora oko konstituiranja Sabora i formiranja vlade. Također, daje punu potporu predsjedniku SDP-a za mandatara u procesu formiranja nove vlade, objavljeno je na Twitteru.

Milanovićevo 'ali' oko (ne)suradnje s HDZ-om

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da im je suradnja s Mostom prihvatljiva, ali s HDZ-om ne. O tome bi možda i razmislili, ali samo pod jednim uvjetom.

'HDZ bi se trebao odreći ljudi protiv kojih se vode kazneni postupci', poručio je Milanović. Ustvrdio je kako je očito da neki članovi Mosta pokušavaju spasiti HDZ.

'Neki u Mostu intenzivno pokušavaju spasiti HDZ, ne Tomislava Karamarka, nego HDZ', kazao je Milanović.

Ocijenio je da se Sabor treba konstituirati i da je tu odgovornost na svim zastupnicima. Također, kazao je kako on, da je na mjestu predsjednice, ne bi raspisivao nove izbore i da bi dobro razmislio o tome.

'Što ako se nakon te odluke Sabor ipak odluči konstituirati?', zapitao se Milanović.

Cijena odbijanja inicijative Mosta

Šefica Laburista Nansi Tireli isto tako je istaknula neodrživost tripartitne Vlade te nemogućnost suradnje s HDZ-om. Dodala je da su reforme potrebne te da Milanović uživa podršku i njezine stranke.

"Ako je naše nesudjelovanje u tripartitnoj Vladi cijena toga da budemo u oporbi, bit ćemo konstruktivna oporba", istaknula je Tireli.

Poručila je da Most mora shvatiti kako je inzistiranje na tripartitnoj Vladi trenutno nemoguće i da oni to moraju shvatiti te dodala kako ne zna u kojem smijeru će ići daljnji pregovori s njima. (B.V/N.C.I.F./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook