Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborna koalicija

SDP i HNS zajedno u Velikoj Gorici: 'Gdje dođe HDZ, trava ne raste'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednička kandidatkinja SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu Velike Gorice bit će SDP-ovka Vesna Fabijančić Križanić. HNS-ovac Goran Beus Richembergh kaže da 'gdje dođe HDZ, trava ne raste'.

Koalicijski sporazum SDP-HNS-HSLS-HSU o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Velikoj Gorici potpisali su danas predstavnici tih stranaka, a predstavljena je i kandidatkinja za gradonačelnicu Vesna Fabijančić Križanić (SDP).

Ona je istaknula kako žele učiniti iskorak za bolje sutra Velike Gorice i njezinih građana te da Velika Gorica ima velik potencijal, ali u posljednjih 20 godina nije izgrađen ni jedan dječji vrtić, škola ili drugi objekt društvene namjene.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

>> Zbog obračuna HDZ-ovaca Velika Gorica bez rebalansa proračuna

Velika Gorica nazaduje i stoga četiri stranke žele promijeniti taj trend zajedničkim izlaskom na lokalne izbore i mjesnu samoupravu, naglasila je Fabijančić Križanić.

Imamo tim kvalitetnih i stručnih ljudi koji će pokrenuti Veliku Goricu i probuditi je iz letargije, poručila je dodavši kako imaju vjerodostojnost o kojoj svjedoči njihov dosadašnji rad i zalog je za budućnost.

Predsjednik HNS-a Velike Gorice Goran Beus Richembergh izrazio je punu potporu svoje stranke, kao strateškog partnera, zajedničkoj kandidatkinji za gradonačelnicu koja, kako je rekao, razumije, poštuje i voli svoj grad, a svojim iskustvom jamči da zna što je potrebno za uspješno vođenje grada. Imamo kandidata za gradonačelnicu i dva zamjenika te zajedničku listu za gradsko vijeće, kao i u 50 gradskih odbora i mjesnih četvrti, rekao je.

Richembergh je istaknuo da je Velika Gorica šesti grad po veličini u Hrvatskoj, ali da to ne znači mnogo s obzirom na njegovu pozicioniranost na hrvatskoj političkoj, gospodarskoj i kulturnoj sceni.

U posljednje tri i pol godine svjedočimo o padu gospodarskih aktivnosti i stagnaciji Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem, ustvrdio je Richembergh ocijenivši da "tamo gdje dođe HDZ trava ne raste" te da ih čekaju "dubioze, težak i krvav posao".

No, naglasio je, koalicija ima programsku platformu za osam godina (dva mandata) kako bi od Velike Gorice napravila uzor na političkoj karti Hrvatske. Nedopustivim drži da u protekle četiri godine nije ostvaren nijedan projekt u suradnji s EU fondovima.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili u ime HSLS-a Mario Šipušić i HSU-a Mario Cvitan koj su izrazili uvjerenost u uspjeh koalicije na lokalnim izborima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene