Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ured državne Uprave u Osječko-baranjskoj županiji sazvao je novu konstituirajuću sjednicu osječkoga Gradskoga vijeća za 10. siječnja.


U odluci predstojnika Ureda Marka Barišina za dnevni red je
predložena samo jedna točka dnevnog reda - izbor predsjednika Gradskoga vijeća.

Vezani članci Slika nije dostupna Lekcija oporbe Kerumu: Nije ovo cirkus Slika nije dostupna HDZ opet izgubio Vukovar

Osječko Gradsko vijeće na prethodnoj se sjednici, održanoj 27. prosinca prošle godine, nije uspjelo konstituirati, budući da kandidatura vijećnika HNS-a Ivana Vrdoljaka za predsjednika Gradskoga vijeća, nije dobila dovoljan broj glasova. Protiv njegova izbora bilo je 13 vijećnika; sedam iz HDSSB-a i šest iz SDP-a.

U novome sazivu osječkog Gradskog vijeća od 26 vijećnika, po sedam ih imaju HDSSB i HSP, SDP šest vijećnika, HDZ četiri, a HNS dva vijećnika.

Na sastanku predstavnika HSP-a, HDZ-a i HNS-a predstavljen je novi prijedlog formiranja gradske vlasti, po kojem bi Gradsko poglavarstvo sastavili predstavnici ove tri stranke, uz potporu SDP-a, kojem bi pripalo mjesto predsjednika Gradskog vijeća.

Predsjednik osječkoga HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je Hini kako je riječ o prijedlogu HSP-a i HDZ-a, kojeg je on, kao znak dobre volje, prihvatio, a koji će se SDP-u ponuditi na razmatranje. Dodao je kako će se sastanak s predstavnicima SDP-a i HDSSB-a održati sutra u osječkom sjedištu HNS-a.