Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sazvana nova konstituirajuća sjednica gradskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured državne Uprave u Osječko-baranjskoj županiji sazvao je novu konstituirajuću sjednicu osječkoga Gradskoga vijeća za 10. siječnja.

U odluci predstojnika Ureda Marka Barišina za dnevni red je
predložena samo jedna točka dnevnog reda - izbor predsjednika Gradskoga vijeća.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Slika nije dostupna Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće HDZ opet izgubio Vukovar

Osječko Gradsko vijeće na prethodnoj se sjednici, održanoj 27. prosinca prošle godine, nije uspjelo konstituirati, budući da kandidatura vijećnika HNS-a Ivana Vrdoljaka za predsjednika Gradskoga vijeća, nije dobila dovoljan broj glasova. Protiv njegova izbora bilo je 13 vijećnika; sedam iz HDSSB-a i šest iz SDP-a.

U novome sazivu osječkog Gradskog vijeća od 26 vijećnika, po sedam ih imaju HDSSB i HSP, SDP šest vijećnika, HDZ četiri, a HNS dva vijećnika.

Na sastanku predstavnika HSP-a, HDZ-a i HNS-a predstavljen je novi prijedlog formiranja gradske vlasti, po kojem bi Gradsko poglavarstvo sastavili predstavnici ove tri stranke, uz potporu SDP-a, kojem bi pripalo mjesto predsjednika Gradskog vijeća.

Predsjednik osječkoga HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je Hini kako je riječ o prijedlogu HSP-a i HDZ-a, kojeg je on, kao znak dobre volje, prihvatio, a koji će se SDP-u ponuditi na razmatranje. Dodao je kako će se sastanak s predstavnicima SDP-a i HDSSB-a održati sutra u osječkom sjedištu HNS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene