Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svatko ima dar za nešto

Savjetnici pomažu roditeljima i djeci pronaći idealno zanimanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za zapošljavanje i u Osijeku je otvorio CISOK - Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri.

Žigovi i šalteri na Zavodu za zapošljavanje idu u povijest. Kontakt između osobe koja traži posao i njegovog savjetnika bit će neposredniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 700 četvornih metara 'U bivšem prostoru Centra za socijalnu skrb bit će smješteni beskućnici' Slika nije dostupna Stabilna radna mjesta Lakše do posla u Dalmaciji

CISOK nije namijenjen samo nezaposlenima, već i učenicima, roditeljima, studentima, ali i zaposlenima koji žele promijeniti karijeru. CISOK je zamišljen kao spona između tržišta rada i pojedinca.

>> Lakše do posla u Dalmaciji

CISOK-ovi savjetnici, primjerice, pomažu roditeljima i djeci pronaći idealno zanimanje. To je ono za koje dijete ima dara, ali i s kojim će vrlo brzo naći posao. Informiranje i savjetovanje je besplatno. Osječki centar otvoren je u samom središtu grada.

Informiranje i savjetovanje je besplatno. 'Imamo točan opis svakog zanimanja, podatke, kolika je potražnja, koliko je nezaposlenih i u državama EU i u Hrvatskoj, kolika je visina dohotka i točno koji su uvjeti rada', rekla je Jelena Balić, savjetnica.

Sve su to korisne informacije za lakši odabir zanimanja. Apsurdno je da Hrvatska ima vojsku nezaposlenih, a u isto vrijeme poslodavci muku muče s pronalaskom radnika. 'Nerazmjer je između stručnih sprema, znači kompetencije i potrebe poslodavaca već duži iz godina, pogotovo u specijalističkim zanimanjima', rekao je Ivan Sarić iz Hrvatske udurge poslodavaca.

CISOK će povezati obrazovni sustav, tržište rada i radnu snagu. Cjeloživotno učenje je pravilo, a ne izuzetak. Osječki je CISOK otvoren u samom središtu grada.

'Ono što mi želimo je iskorak Zavoda za zapošljavanje prema graađanima da Zavod za zapošljavanje izađe na ulicu i da ne bude jedna zgrada u koju se ide, nego da se približi građanima. Ovo je najidealnije mjesto na koje smo mogli postaviti CISOK', rekao je ministar rada Mirando Mrsić. Era lupanja žigova radi puke evidencije je završena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene