Obavijesti Video Pretražite Navigacija
700 četvornih metara

'U bivšem prostoru Centra za socijalnu skrb bit će smješteni beskućnici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić danas su u Splitu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom razgovarali o prostorima u tom gradu koji su u vlasništvu države, a koji se mogu dati gradu na korištenje.

'Grad će donijeti odluku kome će ti prostori biti dodijeljeni', izjavila je ministrica Milanka Opačić.

Gradonačelnik Ivo Baldasar je pojasnio kako je glavna tema razgovora bio bivši prostor Centra za socijalnu skrb u Splitu površine veće od 700 četvornih metara, a koji je u vlasništvu Ministarstva socijalne politike i mladih i Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).

'Pobrinut ćemo se da se ugovorom taj prostor prenese na Grad Split, a nakon toga ćemo raspisati natječaj za njegovo korištenje', kazao je Baldasar najavivši da će do kraja ove godine u taj prostor biti smješteni splitski beskućnici.

Ministar Mirando Mrsić je izvijestio kako je danas s gradonačelnikom Baldasarom razgovarano i o otvaranju posebnog centra u Splitu za savjetovanje o karijeri u kojem bi se s mladim ljudima raspravljalo o njihovom bržem zapošljavanju i rješavanju socijalnih poteškoća mladih.

Pročitajte i ovo Tko je sve dobio mandat? - 4 Nespojive funkcije Tko će sjediti na dvije fotelje? "Kad bi se to dozvolilo, sigurno bi Sabor bio pristojnije mjesto" Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

>> 'Lažni korisnici socijalnih prava 'uzeli' 45 milijuna kuna'

'Vrlo brzo ćemo u Splitu pronaći prostor za taj centar te ga otvoriti i to će biti prvi takav centar u Hrvatskoj', istaknuo je Mrsić.

Ministrica Opačić i minsitar Mrsić danas su u Splitu posjetili i Centar za rehabilitaciju Samaritanaca kako bi vidjeli na koji način njihova ministartsva mogu pomoći poboljšavanju uvjeta smještaja u tom centru. Dvoje su ministara također posjetili i splitski područni ured Zavoda za zapošljavanje, te Centar za socijalnu skrb u Splitu.

Ministrica Opačić je istaknula da se s djelatnicima splitskog Centra za socijalnu skrb razgovaralo o poteškoćama s kojim se susreću u radu. 'Važno mi je čuti njihova mišljenja kao i primjedbe kako bismo ih ugradili u novi zakon o socijalnoj skrbi', rekla je Opačić.

Istaknula je kako će uskoro diljem Hrvatske biti dodijeljeno 60-ak vozila djelatnicima Centara za socijalnu skrb kako bi tim vozilima mogli obilaziti one koji su u potrebi, što do sada nije bio slučaj.

>> OVAKO će za Vladu izgledati jesen!

'Na razini Hrvatske oko 4700 korisnika (socijalne skrbi) maknuli smo sa sustava socijalne skrbi pošto smo utvrdili da protuzakonito primaju određeni novac', rekla je minstrica Opačić govoreći o uvođenju reda u taj sustav.

Ministrica je istaknula kako će se dosadašnjih šest vrsta socijalne naknade iz Ministartva socijalne politike i mladih, Ministartstva branitelja i Ministarstva rada i mirovinskog sustava spojiti u jednu.

'Na taj ćemo način lakše kontrolirati tko dobiva socijalnu naknadu, a ujedno ćemo i pravednije raspoređivati sredstva za tu namjenu', pojasnila je ministrica Opačić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene