Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Mislava Bage

''Agonija u SDP-u se nastavlja: Bernardić kupuje vrijeme, nova runda u srijedu"

Mislav Bago o političkoj krizi u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Bago o političkoj krizi u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mislav Bago o političkoj krizi u SDP-u (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Agonija u SDP-u se nastavlja. Nakon sastanka vrha stranke doznali smo da Davor Bernardić ostaje na čelu stranke, a nova runda, odnosno sastanak, zakazan je za srijedu, izvijestio je za Dnevnik Nove TV Mislav Bago.

''Agonija u SDP-u se nastavlja. Razrješenje će se, nakon sastanka u ponedjeljak, tražiti u srijedu na sastanku Kluba zastupnika stranke u parlamentu.

Pročitajte i ovo Marko Vešligaj (SDP) Želi zastupati interese ljudi iz Hrvatske Vešiglaj (SDP): "U Europskom parlamentu zastupat ću Zagorje" Screenshot Peđa Grbin "Naša je pozicija jasna" Grbin nakon pregovora s Domovinskim pokretom: "Ono što je na stolu nije im neprihvatljivo, istaknuli smo dvije stvari"

Na sastanak u središnjici stranke, Bernardić je došao s jasnim planom, ''ostavku vam neću dati, ali spreman sam povući prijedlog da postanem predsjednik Kluba zastupnika SDP-a''. No i njemu je jasno da nema većinu, jer 22 zastupnika traži njegovu ostavku. Kada bi to prošlo i kada bi Bernardić ostvario svoj naum da vodi klub zastupnika to bi bio politički raritet, ne samo u Hrvatskoj već i u modernoj parlamentarnoj demokraciji.

SDP je, jasno je, najveći gubitnik ove najveće političke krize te političke stranke u zadnjih 28 godina. 

Situaciju dodatno otežava činjenica da u srijedu počinje saborsko zasjedanje, a nejasno je tko će SDP pripremiti za to zasjedanje, odnosno za aktualno prijepodne.

Nejasno je kako ta stranka planira zasjedati ovu jesen, odnosno kakve poruke SDP-ovci šalju građanima koje zastupaju.

Na to u SDP-u nemaju odogovor, a sve ovo je samo agonija odgađanje rješenja.

Davor Bernardić zapravo kupuje vrijeme i ovo njemu ide u korist, a stranka proživljava najveću krizu i mogući raskol. I tu Davor Bernardić sam ne snosi odgovornost, već su sukrivci Rajko Ostojić i Zlatko Komadina, koji nisu bili hrabri i koji su instalirali Davora Bernardića kao predsjednika SDP-a. Dio odgovornosti snose i sadašnji pobunjenici unutar stranke koji nisu bili dovoljno glasni kada se primjerice izbacivao Mirando Mrsić, a danas pak traže nove stranačke izbore.

Kako će sve završiti, nitko ne može predvidjeti'', izvijestio je Bago.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene