Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRUGI PO REDU

Sastanak premijera i generala koje tužitelji iz BiH terete za ratni zločin u operaciji Bljesak

Aktualno Galerija Ivan Malenica Ivan Malenica Foto: DNEVNIK.hr Sastanak s generalima - 2 Sastanak s generalima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sastanak s generalima - 1 Sastanak s generalima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sastanak s generalima - 3 Sastanak s generalima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sastanak s generalima - 4 Galerija 1/5 >>
Ministar pravosuđa Ivan Malenica potvrdio je kako će se premijer sutra sastati sa generalima koji su bili u operaciji Bljesak, a koje tužiteljstvo BiH tereti za ratne zločine. Riječ je o četrnaestorici umirovljenih generala, a ovo je već drugi sastanak s premijerom.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će sutra u Banskim dvorima generale i ratne zapovjednike iz operacije Bljesak, koje BiH tužiteljstvo tereti za ratni zločini počinjen u toj akciji, potvrdili su Dnevniku Nove TV u Vladi, ali i pozvani sudionici sastanka.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Premijer Andrej Plenković U BANSKIM DVORIMA Plenković se sastao s generalima iz akcije Bljesak čiji progon traži BiH: ''Ovdje nije riječ o optužnicama, optužnice ne postoje''

Riječ je o drugom takvom sastanku s premijerom. Podsjećamo, prošli mjesec iz tužiteljstva BIH stigla je zamolnica u kojoj se traži da Hrvatska preuzme procesuiranje četrnaestorice umirovljenih generala Hrvatske vojske. Slučaj je komentirao i ministar pravosuđa.

"Pa evo ja se nadam da ćemo do kraja tjedna imati određene informacije na tu temu. Ne bih sad u ovom trenutku se izjašnjavao o smjeru u kojem će ići.

Obećali smo i dogovor je da s generalima razgovaramo na tu temu prije nego što donesemo konačnu odluku“, kazao je ministar pravosuđa Ivan Malenica.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene