Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasnio na sastanak

PLENKOVIĆ NALJUTIO SINDIKALISTE 'Dosta je bilo predizbornog cirkusa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici sindikata napustili su prostorije za sastanak jer je Andrej Plenković kasnio.

Zbog gustog rasporeda i kampanje koja je u punom jeku, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice u srijedu ujutro sazvao je dva sastanka s predstavnicima sindikata. Jedan u 10 sati s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u njihovoj središnjici na Trgu kralja Petra Krešimira IV, a potom u 11 sati sastanak s predstavnicima sindikata u središnjici HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

No, prvi se sastanak odužio te je Plenković kasnio na drugi sastanak, što se predstavnicima sindikata koji su ga čekali u središnjici HDZ-a, nije svidjelo te su odlučili otići.

'Pozvali su nas na sastanak, čekamo, oni kasne, a nitko nam nije javio ni da će kasniti ni zbog čega, nije bilo isprike. Previše godina imamo svi skupa i previše smo bili sudionici predizbornog cirkusa. Nisam ljut, ali žao mi je što sam sudionik jednog bezobraznog postupanja', kazao je predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević, prenosi N1.

Plenković: Petrov se prvo treba dokazati meni

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u srijedu da se čelnik Mosta Božo Petrov treba dokazati njemu poručivši Mostu kako imaju "prazan papir za ispisati buduću suradnju".

"Petrov se prvo treba dokazati meni. HDZ će biti stranka koja će sigurno imati najviše pojedinačnih mandata u Hrvatskom saboru i uvjeren sam da ćemo biti relativni pobjednik"; kazao je Plenković novinarima nakon sastanka s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) upitan hoće li odgovorii na uvjete Mosta i kako gleda na poruku Petrova da mu se "mora dokazati".

Mostu je poručio i da imaju "prazan papir za ispisati buduću suradnju".

Smatra kako je očito da Petrov i predsjednik SDP-a Zoran Milanović nisu shvatili njegovu korjenitu transformaciju HDZ-a za dobrobit i budućnost Hrvatske, a što vide njegovi suradnici i članovi stranke. Dodao je i da je sindikatima predstavio HDZ-ov program koji je rađen na znanstvenoj osnovi, a što će biti platforma i za razgovore nakon izbora.

Uvjeren sam da je u MVEP-u sve napravljeno po zakonu

Plenković je, upitan o diplomatskom promaknuću 270 djelatnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, odgovorio kako je uvjeren da je sve napravljeno po zakonu. Dodao je da za cijeli proces treba ispuniti uvjete iz Pravilnika koji postoje u tom Ministarstvu.

Pojasnio je da su, koliko mu je poznato, diplomatska promaknuća za vrijeme bivše SDP-ove vlade išla jako sporo te je jedan veliki broj ljudi čekao za svoju "stepenicu više". "Ovo su izvanredni izbori i pretpostavljam da je riječ o okončanju procesa koji se dulje vrijeme pripremao", rekao je Plenković.

Na novinarski upit smatra li da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koristi svoju funkciju u svrhu predizborne kampanje, odgovorio je da je Bandić dugo na političkoj sceni i ima svoj karakterističan stil. Drži kako je na Etičkom povjerenstvu da ocijeni koristi li netko svoje aktualne funkcije na primjeran način ili ne. (Hina/M.G.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene