Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao ''dobivanje'' većine

Božo Petrov: Pokazalo se kakav moralni glib vlada hrvatskom politikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most je danas održao sastanak Predsjedištva stranke, nakon čega su se Mostovci obratili medijima.

Nikola Grmoja rekao je da su razgovarali o dvije teme. Jedna su predstojeći lokalni izbori, a druga aktualna politička situacija, odnosno, kako kaže, nestabilnost Vlade.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije"

"Tema su bili lokalni izbori i finalni dogovori. Opći zaključak je da potpora Mostu raste i da nam ljudi sve više prilaze. Ovi izbori će pokazati pobjedu Mosta i pobjedu čistih ruku. Imamo više od 100 lista Mosta na razini Hrvatske. Most će biti iznenađenje zagrebačkih izbora. Očekujem pobjedu Mire Bulja, nitko ne dvoji da će on biti župan Splitsko-dalmatinske županije. Žestoka bitka bit će u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kojoj su se ja natjecati. Maro Kristić ima velike šanse za ulazak u drugi krug u gradu Dubrovniku", kazao je Grmoja.

Mostovac Miroslav Šimić osvrnuo se na Slavoniju. ''Nije dovoljno poznato da je Most nastao u južnim krajevima Slavonije. Tu mislim na Ružicu Vukovac koja se kandidra za županicu i Tomislava Panenića za župana. U Osijeku se po mom uvjerenju uspješno borimo za drugi krug nakon čega je sve moguće. Imamo realno pravo očekivati dobar rezultat. Ulazimo i u utrku za niz načelnika i gradonačelnika. Siguran sam da će Most imati i dobar rezultat u Slavoniji", rekao je Šimić.

Osim situacije za lokalne izbore, tema je bila i aktualna politička situacija. ''Nije došlo do stvaranja stabilne saborske većine nego se ona rasipa'', podsjetio je Grmoja.

Lider Mosta Božo Petrov nije štedio premijera. "Nakon degutantne sramotne trgovine u Saboru, za koju se nadam da je građani nikada neće zaboraviti, Plenković treba podnijeti ostavku zbog odgovornosti za politčku krizu. Indirektno je štitio krimninal u Agrokoru. Ministri koji su tražili odgovornost za ono što se događalo bili su smijenjeni, a ministar koji je znao što se događalo ostao je zahvaljujući sramotnoj trgovini. Nikad se kao prije tjedan dana nije vidjelo kako se u Hrvatskoj vodila politka. Pokazalo se koji je to moralni glib, koji su to interesi koje sve te stranke vežu. Stali smo na žulj strukutrama čiji je interes osobni interes. Do kraja ćemo se boriti protiv klijentelizma, korupcije kojim odišu sve političke elite", rekao je Božo Petrov.

''Kad su građani mogli vidjeti tu sramotu u Saboru, neka vide i veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a koja neće dugo trajati'', smatra Petrov. Nakon toga će, kaže, biti mjesta za politiku bez klijentelizma i korupcije.

''Ta parlamentarna većina o kojoj su pričali ne postoji. Ako postoji i mrva obraza trebamo otići na nove izbore, da građani procjene i ocjene njihove postupke, je li to nešto što građani podupiru ili ne'', kaže Petrov.

''Pozivamo Plenkovića da ako ima imalo časti da izađe pred Sabor da predloži ministre da se pokaže ima li Vlada uopće legitimitet za raditi ili otići na izbore'', rekao je.

Na pitanje zašto bi im građani vjerovali da nećete ići sljedeći put s HDZ-om ili SDP-om, kad su već dva puta isto tako rekli, ali su išli u koaliciju s HDZ-om,  Petrov je kazao da nakon izbora može koalirati s HDZ-om ali i SDP-om, ali samo ako se u tim strankama dogode korjenite promjene, u protivnom Most je spreman biti u oporbi.

''Nije isključeno ništa, pa ni da se HDZ i SDP restrukturiraju, ali ako će Šeks, Gregurić , Božinović voditi politiku obje stranke i glumiti da su odvojeno SDP i HDZ, neka odu veliku koaliciju'', rekao je Petrov.

Komentirao je 5 milijuna kuna koje je Vlada odobrila DORH-u. ''Sad će dati DORH-u sve što treba, samo da ne potaknu sumnji da nešto prikrivaju'', kaže te podsjeća da na dan kad su razriješeni Mostovi ministri, taj je dan iz Agrokora izašla informacija da su sva izvješća upitna i da hitno traže reviziju. ''Što bi trebao biti veći poziv za istragu nego kad iz same tvrtke dolazi poziv za reviziju'', kazao je Petrov. 

Podsjetimo, Most više nije dio Vlade RH, od kad je premijer Andrej Plenković razriješio Mostove ministre, jer su na vladinoj sjedici odbili dati podršku ministru financija Zdravku Mariću, nakon što je SDP tražio njegov opoziv. U tijeku je i kampanja za lokalne izbore koji će se održati 21. svibnja tijekom koje je Most suprotstavio pojedine kandidate svom donedavnom političkom partneru HDZ-ovim, u utrci za mjesta lokalnih čelnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene