Prilikom dolaska na sjednicu Predsjendištva HDZ-a Davor Ivo Stier imao je pravi mali istup.

Galerija


Davor Ivo Stier napravio je usporedbu između klerikalaca i antiklerikalaca. ''Najveće antiklerikalce ćete naći među vjernicima koji idu svaku nedjelju na misu i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk. A najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u crkvi, da ih se spomene s oltara, kad su izbori, da ih se s oltara favorizira, koji znaju možda za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste, nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju crkvu'', rekao je Stier. Na pitanje gdje je u tome premijer, nije želio odgovoriti.

Vezani članci Miro Kovač, premijer Andrej Plenković, i Davor Ivo Stier (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Sve glasnije i jasnije svađe za prevlast u HDZ-u: "Ako sam irelevantan, zašto me premijer uopće i spominje?" Andrej Plenković (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Plenković Kovačev stav o koaliciji s SDSS-om nazvao irelevantnim, Stier mu odgovorio putem Facebooka

U iščekivanju sastanka premijera Andreja Plenkovića i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, zbog krize u koaliciji, koju je uzrokovala obrazovna reforma, u poslijepodne se u stranačkoj središnjici okupilo Predsjedništvo HDZ-a.

Više je vrućih tema - od rasprave o ratifikaciji Istanbulske konvencije, protiv koje se izjasnilo šestero članova Predsjedništva i nekoliko HDZ-ovih zastupnika. Na dnevnom redu je i oporbeni opoziv ministrice Martine Dalić koji stiže na dnevni red Sabora.

Prije početka sjednice premijer Plenković upitan je kada će biti Posebnog stručnog povjerenstva, rekao je da će je sazvati telefonski. 

Što se tiče Istanbulske konvencije, Branko Bačić rekao je da se čeka još odluka stranke oko toga kako će zastupnici glasovati u saboru.

''Držim da nas odluke stranke i Predsjendištva i županijskih organizacija, obvezuju'', rekao je Bačić.

Kada je riječ o koaliciji s HNS-om vezano za temu obrazovanja, Bačić je rekao da je koalicija stabilna.