Gotovo dvije tisuće ljudi ponovo je danas prosvjedovalo na ulicama Sarajeva zbog lošeg sigurnosnog stanja koje vlada u tom gradu, a pri tom su tražili ostavke najodgovornijih lokalnih dužnosnika.


Prosvjednici su se u popodnevnim satima okupili pred sarajevskom katedralom da bi potom u povorci prošli ulicom maršala Tita te pored sjedišta županijske vlade i Vijeća ministara i Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Vezani članci Ann Linde, švedska ministrica vanjskih poslova Švedska ministrica o prijetnjama Rusije: "Sigurnosno stanje drastično se promijenilo" Slika nije dostupna Pripadnici europske vojne misije na ulicama glavnog grada BiH: ''Nema nikakve opravdanosti, nema uvjeta za rat''

Za razliku od prethodnih okupljanja prosvjednici su ovoga puta nosili veliki broj crvenih kartona koje su pokazivali u znak poziva za ostavkom predsjednika vlade Sarajevske županije Samira Silajdžića i gradonačelnice Semihe Borovac.

U koloni su bili vidljivi i plakati s istaknutim karikaturama županijskih i gradskih čelnika.

Prosvjedno okupljanje pratio je veliki broj policajaca no nije bilo potrebe za njihovom intervencijom jer je sve proteklo bez izgreda.

Ovo je već četvrto prosvjedno okupljanje organizirano nakom niza ozbiljnih zločina u Sarajevu u kojima su sudjelovali maloljetnici.

Neposredni povod za početak prosvjednih okupljanja bilo je brutalno ubojstvo 17-godišnjeg učenika Denisa Mrnjavca i starice Ljubice Đokić-Spasojević.

Subotnji prosvjedi održani su na poziv jednog popularnog gradskog internetskog portala a potporu su dali predstavnici dvadesetak nevladinih udruga.

Najavljeno je kako će se s ovakvim prosvjedima nastaviti sve dok Silajdžić i Borovac ne preuzmu odgovornost i ne podnesu ostavke.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju