Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U mesnim prerađevinama u prodaji na području Sarajevske županije pronađeni su uzorci konjskog mesa. Skandal je otkriven tek nakon smjena u vrhu Veterinarske inspekcije i jednog političkog bloga.


Nedeklarirano konjsko meso otkriveno je još u veljači i ožujku, a riječ je o mesnim prerađevinama, koje su prodavali veliki  dobavljači i u tržnim centrima, kao proizvode od goveđeg ili svinjskog podrijetla, kako je pisalo na deklaracijama.

>>MISTERIOZNA POJAVA: Pod opsadom mušica - građani bježali u potrazi za skloništem!

Vezani članci Pfizerovo cjepivo, ilustracija BiH treba stići ukupno 2,13 milijuna doza cjepiva: Prva pošiljka je već najavljena Koronavirus u BiH BiH bez cjepiva, zaraza se širi Sarajevom: "Moramo izdržati. Za sada se ne vidi kraj pandemiji"

Mikrobiološko-kemijski laboratorij za pregled i ispitivanje namirnica Veterinarske postaje Sarajevo izvijestio je 5. travnja županijsku veterinarsku inspekciju o ovim nalazima, no nema dokaza da je bilo što poduzeto. Takvu je informaciju županijskom premijeru Suadu Zeljkoviću i predsjedateljici županijske skupštine Mirjani Malić uputio smijenjeni ravnatelj veterinarske postaje Nedim Brdarić. Skandal s konjetinom je otkriven nakon što je potankosti na internetskom blogu objavio jedan zastupnik u županijskoj skupštini.

'Nitko nije reagirao, javnost nije informirana, a radnici koji su, zahvaljujući svojoj stručnosti utvrdili tu činjenicu, hitno su premješteni na druge poslove, degradirani su, a laboratorij je u nedostatku stručnog kadra zaključan', napisao je zastupnik Predrag Kovojović iz Naše stranke.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook