Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još se radi na sanaciji štete u poplavom pogođenim područjima u okolici Zadra i u Ninu gdje je Solana pretrpjela ogromnu štetu.


Vojska je postavila pontonski most u Ninu i tako spojila stari i novi dio grada. A četiri dana nakon poplava na teren je sa suradnicima izašao i generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković. Obišli su i mjesto na kojem je nasip popustio, nakon što se voda prelila preko njega.

Vezani članci Ilustracija Šešelj opet pvovociva: "Zadar je uvijek bio talijanski, nikad nije bio hrvatski. Neka Italija potražuje svoje" Akcija spašavanja u Rijeci VIDEO Dramatična snimka iz Rijeke: Vatrogasci i građani spašavali djecu iz igraonice

Đuroković smatra kako uzrok poplava nije neodržavanje nasipa, nego ekstremne količine oborina koje su pale u kratkom roku. Kreće se u sanaciju.

"Hrvatske vode će pristupiti sanaciji praktično odmah idućeg tjedna ili za 10-ak dana'', rekao je Đuroković. Ogovorio je i na pitanje mogu li u slučaju novih ekstremnih padalina garantirati da ne bi bilo novih poplava.

"Naravno da ne možemo. Kad bi se isti ovaj događaj ponovio vjerojatno bi došlo do sličnih problema, sanirat ćemo ovaj nasip, voda možda neće otići prema solani, a možda će ići prema nekim drugim kućama ili objektima. To je ono što ne želimo dopustiti, znači - naći jedno kompleksno rješenje, da ne ugrozimo nekoga drugoga, a da bismo spasili pojedini neki dio", rekao je.

Zoran Šanko, operativni voditelj Solane kaže da im je voda nanijela gotovo totalnu štetu. "Još je procjenjujemo, čekamo da voda povuče do kraja, ali izgubili smo hrpu soli, oko dvije trećine onoga što smo ubrali ove godine. A trebala je biti rekordna berba", rekao je Šanko. 

Ninska Solana bila je prva na udaru vodenog vala i uništeno im je gotovo cijelo skladište. Samo kod njih šteta će biti milijunska. 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju