Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se čeka Bandićeva odluka

Švaljek: Više nisam vršiteljica dužnosti gradonačelnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek u petak je rekla da, s obzirom na okolnosti u zadnjih nekoliko dana, njezina funkcija više nije obnašateljica dužnosti gradonačelnice, ali da se ništa nije promijenilo u smislu donošenja odluka u gradu.

'Ja sam zamjenica gradonačelnika. Ne bih rekla da je moja funkcija više zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika s obzirom na okolnosti u zadnjih nekoliko dana, ali ništa se nije promijenilo u smislu potpisivanja dokumanata, donošenja odluka', rekla je Sandra Švaljek novinarima uoči otvorenja prvog simpozija o zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Na pitanje hoće li se kandidirati ako dođe do prijevremenih izbora za gradonačelnika, Švaljek je odgovorila da je to stvar njezine osobne odluke.

No, dodala je, još uvijek nisu raspisani prijevremeni izbori, Milan Bandić je i dalje gradonačelnik i o toj temi ne možemo razgovarati.

Bauk: Zagreb vodi Sandra Švaljek dok Bandić ne odredi drugačije

Rekla je i kako nije upoznata s time je li Klub Milana Bandića zatražio dozvolu za štandove na Trgu bana Jelačića na kojima će se danas potpisivati peticija "Stop političkim hapšenjima".

Švaljek je naglasila kako se koncentrira na funkcioniranje Grada i Zagrebačkog holdinga s obzirom da je imenovana nova uprava.

'Vjerujem da će novi članovi, zajedno se predsjednikom uprave učiniti sve da se vide pomaci u funkcioniranju Holdinga. Već duže vrijeme imali smo privremenu upraviteljicu a to sigurno nije dobra situacija za Grad Zagreb', izjavila je novinarima prije otvorenja prvog simpozija o zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene