Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Tko upravlja metropolom?

Bauk: Zagreb vodi Sandra Švaljek dok Bandić ne odredi drugačije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebom upravlja zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, osim ako gradonačelnik Milan Bandić ne odredi da to treba raditi njegova druga zamjenica Vesna Kusin, izjavio je ministar uprave Arsen Bauk novinarima pred Banskim dvorima.

"Jasno je da je gradonačelnik spriječen u obnašanju dužnosti, a po Zakonu o lokalnoj upravi i samoupravi zamjenjuje ga zamjenica koju on odredi. Za sada je to Sandra Švaljek, a ako odredi Vesnu Kusin to će biti ona", razjasnio je Bauk nedoumice oko toga tko će voditi Zagreb budući da je Bandić ponovno završio u zatvoru, netom nakon što mu je sud omogućio da ponovno obnaša gradonačelničku dužnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pohvalila Švaljek Kusin: Spremna sam preuzeti najvažnije funkcije u gradu Slika nije dostupna Slavko Kojić o gradonačelniku Bandić moli Boga: 'Želim što prije raditi svoj posao'

Važno je da grad funkcionira i da se u svakom trenutku zna tko upravlja, dodao je.

USKOK: U slučaju Bandić nije bilo kalkulacija i određivanja tajminga

Na novinarski upit može li Sandra Švaljek potpisivati akte i raditi sve što je i dosad radila, ministar je odgovorio da sve ostaje kao i do sada. "Gradonačelnik je trenutno spriječen u obnašanju dužnosti, a ima dvije zamjenice i koju on odredi da ga zamijeni ona će ga i zamijeniti", kazao je.

Na pitanje je li Zakon o lokalnoj i regionalnoj upravi i samoupravi nedorečen i postoji li politička volja da se zabrani kandidiranje onima koji su osumnjičeni ili osuđeni za kaznena djela, Bauk je odgovorio da je Zakon o lokalnim izborima donesen 2012. i tamo su propisana pravila o kandidiranju.

"Moj je stav da nije problem da se netko kandidira, već je uvijek u pitanju obnašanje dužnosti. Postoje jasna pravila kada netko ne može obnašati svoju dužnost i to se primjenjuje, a to je bezuvjetna kazna zatvora u trajanju duljem od mjesec dana, kao i svaka kazna zatvora", rekao je Bauk. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene