Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanaderovi satovi i tepisi teški milijun i pol kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader dopunio je svoju imovinsku karticu podatkom da u vlasništvu ima 'različite pokretnine, pa i satove, u vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna'.

Riječ je o njegovoj osobnoj procjeni vrijednosti tih pokretnina. Iako to Sanader nije naveo u odgovoru Povjerenstvu, Jutarnji list doznaje da ta vrijednost, osim satova, obuhvaća sve osobne pokretnine obitelji Sanader koje nisu prije navedene u njegovoj imovinskoj kartici, dakle riječ je, primjerice, o namještaju, tepisima, bijeloj tehnici itd.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko što ima? Imovinske kartice otkrile niz zanimljivosti Slika nije dostupna Objavio imovinsku karticu Doznajte OVDJE što Ivo sve posjeduje

Premijer Sanader dopunio je svoju imovinsku karticu na zahtjev saborskog Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, koje je 30. siječnja 2007. od njega zatražilo da se očituje o vrijednosti svojih satova te izvijesti Povjerenstvo o tome kada ih je i na koji način stekao.

Premijer Sanader svoj je odgovor sastavio u zakonskom roku i danas će ga poslati Povjerenstvu, kao što je to jučer i najavio na Hrvatskom radiju. Jutarnji list doznao je sadržaj premijerova odgovora.

Šef Vlade svojem je dopisu dodao kopiju svoje stare izjave o načinu stjecanja imovine, a koju je predao Povjerenstvu 20. svibnja 2005. godine, odnosno prilikom prvog prijavljivanja imovine nakon što je stupio na dužnost. 

U toj izjavi, koja se nalazi i na internetskim stranicama, premijer Sanader kaže da je 'svu imovinu stekao vlastitim kapitalom, radom u inozemstvu, suvlasništvom u dvjema tvrtkama, osobnim prihodima, prihodima iz generalnog zastupstva jedne međunarodne press agencije te osobnih prihodima supruge iz rada u inozemstvu i Hrvatskoj'.

U svojoj imovinskoj kartici iz 2005. Sanader je kao svoje i suprugine pokretnine naveo samo jedan oldtimer, osobni automobil Renault 8 iz 1967. i suprugin Mercedes iz 1999. godine. U dopisu koje danas šalje Povjerenstvu premijer je, dakle, dodao samo podatak da njegova ranije neprijavljena pokretna imovina vrijedi oko 1,5 milijuna kuna. U odgovoru je spomenuo samo satove, iako ne njihov broj, dok je sve ostale pokretnine u svojem vlasništvu izbjegao pobrojiti.

Sanader je jučer ponovio kako je zakon nejasno definirao obveze dužnosnika, odnosno što sve trebaju prijaviti, te je Vlada preko Ministarstva pravosuđa zatražila tumačenje tih zakonskih odredaba.

Želeći potaknuti i druge dužnosnike da prijave svoje pokretnine kojih danas nema u njihovim imovinskim karticama, Sanader je potvrdio da će u imovinsku karticu unijeti svoje i suprugine pokretnine kao primjer drugima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene