Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko što ima?

Imovinske kartice otkrile niz zanimljivosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imovinske kartice novog osvježenja premijerke Kosor, kako je nazvala rekonstrukciju Vlade, otkrile su cijeli niz zanimljivosti.

Najbogatiji u banskim dvorima je novi član HDZ-a Domagoj Ivan Milošević, potpredsjednik Vlade za investicije. 14 stanova i ostalu imovinu zaposlenice povjerenstva upisivale su satima. Da je premijerka u banske dvore odlučila pozvati šaroliko osvježenje, najbolje je vidljivo iz njihovih imovinskih kartica. Nove ljude, poručila je, tražila je isključivo na temelju stručnosti i znanja. Najvažnije je, kaže, da nitko ne zlouporabljuje svoj položaj i ovlasti.

Pročitajte i ovo Stjepan Nemak - 3 Donosi Provjereno Vjerovao je prijatelju na riječ: Slijep i bez oba stopala, ostao je prevaren i sam u straćari bez vode Andrej Plenković Sjednica Vlade FOTO Pogledajte nove koeficijente u državnim i javnim službama

>> Novi član HDZ-a i najbogatiji premijerkin suradnik

'To je bitno i u ovom slučaju. A to što bilo tko ima, mene apsolutno ne zanima. Bitno je da radi svoj posao. Za mene kao predsjednicu Vlade, važno je da radi svoj posao, bez zaostatka', istaknula je premijerka Kosor, govoreći o novom pojačanju Vlade. Po objavljenim karticama, najbogatiji u Banskim dvorima trenutačno je novi član HDZ-a, Domagoj Ivan Milošević.

Milošević vodi po bogatstvu

Prijavio je 14 stanova i 460.000 kuna pokretnina, apartman u Ičićima, poslovne prostore. Zajedno sa suprugom uštedio je i 350.000 kuna i 50.000 eura. Udjele u pet tvrtki prebacio je na odvjetnicu. Ima i 12 stanova. Isto toliko garaža nalazi se u ovim ovdje stambenim zgradama. Ali, najveći stan koji je Domagoj Ivan Milošević prijavio u svojoj imovinskoj kartici prostire se na gotovo 300 četvornih metara i vrijedi skoro pet milijuna kuna.

Pozornost javnosti izazvala je i kartica nove ministrice financija, Martine Dalić. Bivša državna tajnica posljednje tri godine radila je u privatnom sektoru. Zanimljivo, plaća joj je sada, otkako je ministrica, tri puta manja nego ona koju je imala kao predsjednica uprave Partner banke. Po prvi puta svoju karticu trebala je predati i predstojnica ureda kabineta premijerke Kosor, Martina Banić. Koja je prijavila 120.000 kuna ušteđevine i osobni automobil.

Dva stana, ordinaciju i automobil prijavio je Davor Božinović, novi ministar obrane. Imovina bivšeg tajnika, danas ministra graditeljstva Branka Bačića nije se mnogo promijenila. Kuća i zemljište u Blatu, vikendica u Prigradici, stan u Zagrebu i automobil. Najmlađi ministar Jasen Mesić prijavio je dva stana u Zagrebu, grobnicu i BMW. Ostale pokretnine vrijede mu 150 tisuća kuna, a ima i udio od 20 tisuća kuna u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Sve premijerkine nove uzdanice naravno imaju i člansku iskaznicu HDZ-a. Zadnji ju je dobio potpredsjednik za investicije Milošević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene