Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agencija još nema prostor

Sanaderove slike, Mercedes obitelji Cetinski: Kamo sa pljenidbom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkrili smo da država plijeni imovinu, a nema je gdje čuvati!

Nakon kuće i bankovnih računa Mirko Cetinski jutros je u pulsku carinarnicu dovezao i automobil svoje supruge koji su zaplijenili. Prva je to zapljena otkako je počela funkcionirati Agencija za upravljanje državnom imovinom.

Pročitajte i ovo Stjepan Nemak - 3 Donosi Provjereno Vjerovao je prijatelju na riječ: Slijep i bez oba stopala, ostao je prevaren i sam u straćari bez vode Ivo Sanader - 1 blokirana imovina DORH objasnio kako će država naplatiti 74 milijuna kuna od Ive Sanadera

65 tisuća eura vrijedna luksuzna E klasa Vinke Cetinski od danas leži u carinskom skladištu u Puli. Zbog oduzimanja jedinog automobila koji imaju poznati supružnici proživljavaju pravu dramu. Dok gospođa ne izlazi iz kuće, Mirko Cetinski stao je u njezinu obranu. Za sve optužujući Danka Končara.

>> Afera Cetinski: Istraga proširena zbog još 11 milijuna kuna

>> Vinki Cetinski oduzimaju Mercedes E klase

'Čak i banke, najviši lihvari ostavljaju jedan postotak da možeš preživjeti. On ne ostavlja ni to. Ti zakoni nisu u redu. Ne možete čovjeku sredstvo za rad oduzeti, a to je njezino sredstvo za rad', rekao je Cetinski. S tim je Mercedesom, žali se, njegova supruga svakodnevno putovala na 100 kilometara udaljen posao u Opatiju, ali i u još dalje Zagorje gdje predaje na fakultetu.

Agencija nema kamo sa zaplijenjenim stvarima

U carinarnici su od jučer i dva Audija, skuteri i gliser obitelji Hrvatin koja je doživjela istu sudbinu. 'U svakom slučaju mi ćemo se žaliti zbog nerazmjernosti jer smatramo da se to moglo postići i sa manje represije', rekla je odvjetnica obitelji Hrvatin Marija Budimir

Pogotovo jer Agencija za upravljanje državnom imovinom još uvijek nema gdje sa zaplijenjenim stvarima. Sanaderove slike čuvaju se u Muzeju suvremene umjetnosti već mjesecima. Jučer zaplijenjeni automobili stajat će u carinarnici. Tužitelji smatraju, to nije loše za kvarljive pokretnine.

'Naprimjer, ako oduzmete skupi brod, onda je to marina koja inače čuva brodove, koja se brine o njima i tako dalje, jer ima i specijalizirane stručne osobe koje znaju kako postupati s tom stvari i ima prostor. Naravno da agencija neće izgraditi svoju marinu da bi čuvala brodove, to bi bilo skupo', rekao je zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel.

Idealna lokacija se još traži

Ali za takozvane nekvarljive pokretnine poput automobila, slika i ostalih stvari - idealna lokacija još se traži. Kako neslužbeno doznajemo, u Jastrebarskom se nalazi o kojoj Agencija za upravljanje državnom imovinom intenzivno razmišlja. Riječ je inače o bivšem vojnom objektu, danas u rukama Ministarstva unutarnjih poslova.

No, to još neće tako brzo zaživjeti. Obitelj Cetinski jedva čeka početak suđenja. Kažu, to im je sada jedina šansa da se operu od svih optužbi koje im se stavljaju na teret.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene