Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strane agencije

'Sanader je bacio loše svjetlo na Šukera i Kosor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnje svjedočenje bivšeg premijera Sanadera popratile su i strane agencije.

Reuters prenosi da je Sanader u svom iskazu rekao da je sadašnja premijerka Jadranka Kosor kao potpredsjednica vlade sudjelovala u završnoj fazi pripreme izmjena Inina dioničarskog ugovora, zajedno s ministrima Damirom Polančecom i Ivanom Šukerom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje Sanadera VIDEO: Sanader je svojim držanjem pokorio ispitivače Slika nije dostupna Sanaderovo svjedočenje Sva lica bivšeg premijera

>> Polančec je sretan jer je Sanader okrznuo Jadranku Kosor

>> VIDEO: Sanader je svojim držanjem pokorio ispitivače

Agencija navodi da je Sanader rekao da je većina čelnika u HDZ-u bila upoznata s tijekom pregovora.

Njemačka DPA javlja da je Sanader ocijenio kako nije napravio ništa krivo u privatizaciji Ine. Agencija kaže da je bivši premijer pred povjerenstvom izgledao opušteno i samouvjereno.

Sanader je posljednji i istodobno najpoznatiji svjedok pred saborskim istražnim povjerenstvom, ističe austrijska agencija APA.

Nije bio spreman trgovati teritorijem

Agencija prenosi njegovu izjavu: 'Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada', čime je, tvrdi agencija, rekao što misli o svojim bivšim stranačkim kolegama koji su mu okrenuli leđa.

APA tvrdi da iz Sanaderova svjedočenja proizlazi da je cijela vlada bila odgovorna za ugovor o Ini. Agencija tvrdi da Sanaderove izjave pred saborskim povjerenstvom bacaju 'loše svjetlo' i na Jadranku Kosor i na Ivana Šukera.

Agencija prenosi i njegovu izjavu da nije otišao zbog Ine, nego zbog zastoja u pregovorima s EU-om.

Slovenska agencija STA iz svjedočenja izdvaja dio u kojem je Sanader rekao da s dužnosti premijera nije odstupio zbog privatizacije Ine, već zbog toga što nije bio spreman trgovati teritorijem za članstvo u EU. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene