Sanader je danas stigao u Split u pratnji supruge Mirjane kako bi posjetio bolesnu majku.


Danas oko 13:30 Ivo Sanader je sa suprugom Mirjanom stigao u posjet bolesnoj majci u Split. Ispred kuće u Karamanovoj, gdje stanuje majka Ivanka, dočekali su ih časna sestra Danica Sanader i don Vinko Sanader, sestra i brat Ive Sanadera.

Vezani članci Kamere u Splitu, ilustracija Veliko oko nadgleda staru splitsku jezgru: Projekt vrijedan 1,7 milijuna kuna podijelio građane, policija odahnula Dom u Vukovarskoj, Ivan Škaričić Ovo mu je već treća: Ostojić podnio kaznenu prijavu protiv Ivana Škaričića

Dnevnik.hr prvi je pisao kako je Sanader od zagrebačkog Županijskog suda dobio dozvolu da od 6. do 10. siječnja napusti mjesto prebivališta.

U slučaju kršenja bilo kojeg od uvjeta jamstva Ivo Sanader će biti vraćen u istražni zatvor, a u slučaju bijega jamčevina vrijedna 12,6 milijuna kuna prešla bi u vlasništvo države.

Sanaderu se sudi zbog ratnog profiterstva, to jest uzimanja provizije od Hypo banke sredinom 90-ih i uzimanja mita od čelnika MOL-a za prepuštanje upravljačkih prava mađarskoj naftnoj kompaniji u Ini. Bivši premijer nedavno je optužen i u slučaju Fimi media zbog 'punjenja' HDZ-ovog 'crnog fonda' novcem izvučenim iz državnih institucija i poduzeća.
 

>>Ivo Sanader odlazi iz Zagreba