Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Fimi media

Danas u sudnici: Sanadera čuvaju četiri pravosudna policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je, prvi put nakon prošlotjedne nepravomoćne presude na 10 godina zatvora, na zagrebački Županijski sud doveden iz zatvora u Remetincu s lisicama na rukama.

U dvoranu gdje mu se, zajedno s bivšom strankom i njenim dužnosnicima, sudi za izvlačenje državnog novca preko agencije Fimi media, dovela su ga dvojica pravosudnih policajaca. Za razliku od ranijih ročišta na koja je dolazio sa slobode dvojica pravosudnih policajaca pored Sanadera sjede i na klupi za optuženike, a još se dvojica nalaze u sudnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje bivšem premijeru Nakon blagdana Sanader ponovno na sudu Slika nije dostupna Svjedočenje Bivša blagajnica HDZ-a: Od Barišića sam preuzela dva milijuna kuna i 300.000 eura

Na klupi za svjedoke danas su se našli i mladi koji su u HDZ-u radili te su rekli kako su plaću dobivali na ruke.

Podsjetimo, Sanader je u Remetinec odveden u utorak nakon presude u slučajevima Hypo i Ina-MOL. Za razliku od objave presude na koju je došao taksijem iz obiteljske kuće u elitnoj Kozarčevoj ulici danas će na ročište u slučaju Fimi medija biti dovezen policijskim kombijem iz zatvora u Remetincu s 'lisicama' na rukama, u pratnji pravosudne policije.

>> Sanader na suđenja mora u lisicama

Utorak 20. studenoga, kada je kažnjen s deset godina zatvora zbog primanja provizije od austrijske Hypo banke te mita od mađarskog MOL-a kojemu je zauzvrat prepustio upravljačka prava u Ini, Sanaderu je bio zadnji dan slobode od 16. prosinca prošle godine. Tada je nakon pet mjeseci izašao iz istražnog zatvora gdje je smješten 18. srpnja 2011. kada ga je Austrija izručila Hrvatskoj.

Sanaderovo prvo puštanje iz Remetinca omogućio je Ustavni sud odlučivši da su razlozi za zadržavanje u istražnom zatvoru nedostatni te da mu treba omogućiti obranu sa slobode.

Kako je sud strahovao da bivši premijer ponovno ne pobjegne iz Hrvatske oduzeta mu je putovnica i zabranjeno da bez dozvole napušta Zagreb. Uz to je morao položiti i jamčevinu od 12,4 milijuna kuna pa su svoje nekretnine za njega založili prijatelji Luka Bebić, Jerko Rošin i Mario Zubović te supruga Mirjana.

Suđenje u slučaju Fimi media nastavit će se ispitivanjem novih svjedoka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene