Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Nisam došao na alku jer se Saboru i Vladi pretpostavlja vojska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader komentirao je danas svoj nedolazak na Sinjsku alku, istaknuvši kako je razlog tomu što se "Saboru i Vladi pretpostavlja vojska" te da postoji protokol koji se mora poštovati.

Izjavio je da je takvu odluku donio nakon što mu je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić rekao da se Saboru i Vladi pretpostavlja vojska.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

"Mi nismo vojna nego civilna država, i postoji protokol i preseans (red prvenstva) koji se mora poštovati", kazao je premijer Sanader odgovarajući na današnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na novinarsko pitanje o razlozima nedolaska na Alku.

Sanader je dodao da je, nakon što je dobio spomenutu informaciju, odlučio na poziv domaćina obići sva sela na Šolti koja prije njega nije posjetio nijedan predsjednik države i Vlade.

>> Predsjednik VAD-a: S protokolom Vlade nije bilo neusklađenosti

Premijer je podsjetio da je bio u Sinju na Alci desetak puta. Rekao je da je poslao čestitke s dobrim željama svim alkarima te istaknuo kako su "neka gospoda iz Viteškog alkarskog društava prespavali određeno vrijeme".

Na upit je li o tomu razgovarao s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, jer je prema protokolu, kako je upitao novinar, izaslanik Predsjednika jednako vrijedan kao i sam predsjednik, Sanader je naglasio da "toga nema nigdje i da tako što ne postoji".

Izjavio je da će s predsjednikom Mesićem to raspraviti kada se vrati iz službenoga posjeta Mongoliji i ponovivši da po preseansu postoji predsjednik države, Sabora i Vlade, a kada nema nekoga od njih, izaslanik ne može biti na višem položaju od predsjednika Sabora i Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene