Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader manipulirao izvješćem EU o Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Wall Street Journal objavio je uvodnik pod naslovom 'Hrvatski majstori medijske manipulacije' u kojem se sugerira kako se s nedavnim izvješćem Europske komisije o Hrvatskoj manipuliralo izdvajanjem općih mjesta, te kako zbog toga građani nisu upoznati s njegovim cjelovitim sadržajem.

'Šteta što Europska unija ne prevodi svoja izvješća o zemljama kandidatima na njihove jezike. Budući da je izvješće o Hrvatskoj objavljeno jedino na engleskom jeziku, građani Hrvatske nisu upoznati s njegovim potpunim sadržajem', piše u uvodniku Wall Street Journal, a prenosi Glas Amerike (VOA). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvješće EK EK nam zamjera nedovoljnu borbu protiv korupcije Slika nije dostupna Privatizacija brodogradilišta Poruka Sanaderu: Sačuvati radna mjesta

Hrvatski majstori medijskog 'spina', a tu newyorški dnevnik izdvaja premijera Ivu Sanadera, odlučili su izdvojiti iz europskog izvješća jedino opća mjesta, gdje se govori o 'napretku u provedbi reformi', prenosi VOA.

Wall Street Journal izdanju piše kako je izvješće Europske komisije znatno kritičnije prema hrvatskoj Vladi, te citira neke ocjene iz izvješća EU, primjerice kako: 'Vlada ne posjeduje strategiju za izvođenje reformi'; 'Ne postoje jasna zakonska pravila o izbornom procesu kao niti o formiranju vlasti na lokalnoj razini'; 'Trebat će proći izvjesno vrijeme da Hrvatska ima neovisno, objektivno, transparentno i efikasno sudstvo'; 'Nisu kažnjeni mnogi slučajevi korupcije' itd. 

'Mnogi Hrvati možda i ne bi pročitali ovo izvješće, čak da je i na hrvatskom jeziku. No, kada bi njihovi političari bili svjesni da je izvješće objavljeno i na hrvatskom jeziku, možda bi bili oprezniji u manipuliranju činjenicama', tvrdi newyorški dnevnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene