Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saborski zastupnik Boris Kunst živi na oranici?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponoć je istekao rok svim državnim dužnosnicima za predaju imovinskih kartica. Vlada je svoje kartice predala na vrijeme, no neki saborski zastupnici, koji su kartice morali predati u ponedjeljak, pokazali su se manje odgovornima. Imovinu na vrijeme nije prijavilo čak 10 HDZ-ovaca te njihovi koalicijski partneri - Milorad Pupovac, Silvano Hrelja i Šemso Tanković.

Jedan od trinaestero nesavjesnih, Šemso Tanković, imovinsku karticu popunio je s više od 24 sata zakašnjenja. Mislio je, kaže, da vrijedi ona koju je predao u prošlom mandatu. A onda se uplašio da će, zbog nemara, ostati bez plaće. Tako je danas prijavio stan, automobil i nešto ušteđevine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U očekivanju Sanaderova kartica još nije stigla u Povjerenstvo, tvrdi da ju je poslao Slika nije dostupna Rasla i primanja i ušteđevina Evo koliko je zaradio Sanader za 6 godina

'Kada bi usporedili imovinu s običnim građanima, većina saborskih zastupnika su sirotinja u odnosu na te ljude', rekao je Šemso.

No, imovinske kartice govore suprotno.

Zamjenica glasnogovornika Vlade, Sunčana Glavak, pojasnila je da se imovinske kartice moraju predati do 1. sjednice Sabora te da je više zastupnika kartice poslalo poštom i da su stigle. Siromašnih u Saboru je samo troje: Ljubica Lukačić (HDZ) te Sonja Šimunović i Davor Bernardić iz SDP-a. Oni ne posjeduju baš ništa. 

Sušta suprotnost je Stipe Gabrić Jambo koji je najbogatiji
zastupnik, 'težak' desetke milijuna eura. Do sada je tu titulu nosio Stjepan Fiolić (HDZ). On očito još uvijek popisuje imovinu jer je među 10 HDZ-ovih zaboravnih zastupnika koji nisu predali kartice na vrijeme. 

'Svi zastupnici HDZ-a i dužnosnici morali su među prvima u roku predati imovinske kartice', rekao je danas premijer Ivo Sanader, ocijenivši da je svako kašnjenje po tom pitanju "politički štetno".

'Ako neki nisu predali vidjet ćemo na sjednici Kluba koji su razlozi za kašnjenje. Nema za to sankcija, ali sigurno je da je politički štetno', rekao je Sanader. Izrazivši žaljenje zbog toga, dodao je da su to 'trebali u roku učiniti'.

Štetno je i izbjegavanje istine, a mnogi su radili i to. 
 
Dubravka Šuica, gradonačelnica Dubrovnika, ne zna vrijednost svojih kuća i stana. Ne zna čak ni vrijednost suprugove Opel Vectre. Vjerojatno zato što je u Dubrovniku sve neprocjenjivo. 

Bivši sindikalni vođa Boris Kunst, ako je suditi prema kartici, živi na oranici - to je jedina nekretnina koju posjeduje. 

Ali Anto Đapić, zato, s kućom, dva stana i dvije vikendice spada u veleposjednike. Tata mu je, podsjetimo, radio u Njemačkoj. 

S karticama opet ista priča - većinom su popunjene šturo, bez navođenja detalja. 

Premijer Sanader nije popisao satove, nego samo naveo milijun i pol kuna vrijedne pokretnine. 

Najbolje ispunjena kartica vjerojatno je ona pedantnog profesora, SDP-ova zastupnika, Ive Josipovića. Svi bi dužnosnici trebali k njemu na instrukcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene