Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objašnjavao tokove novca

Sanader satima na vrućem stolcu pred istražiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Punih šest sati trajalo je ispitivanje Ive Sanadera pred istražiteljima.

Ispitivanje je bilo zatvoreno za javnost. Sanaderov austrijski odvjetnik, Werner Suppan, nakon završetka ispitivanja je izjavio da je zadovoljan Sanaderovim iskazom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga Drama na austrijskom skijalištu: Kabina žičare se otkinula i pala usred ničega, otkriven i uzrok Mario Banožić - 5 Mario Banožić Banožića policija još nije ispitala o nesreći: Evo što su odgovorili u državnom odvjetništvu

'Gospodin Sanader je bio spreman za današnje ispitivanje. Danas je gospodin Sanader raščistio sve u vezi ovih optužbi i austrijskim istražiteljima pokazao kako one nemaju nikakve veze s bilo čime što se u Hrvatskoj vodi protiv njega', rekao je Suppan.

Na redu predstavnici banke

Austrijski odvjetnik je dodao kako je bivši premijer objašnjavao tokove novca te je izrazio nadu da će nakon rečenog za njegovog klijenta sve to biti gotova stvar. 'Istraga se nakon ovog ispitivanja nastavlja normalnim i uobičajenim postupcima. Mislim da će za 3-4 tjedna istražitelji sastaviti konačni izvještaj, a očekujemo kako će cijeli slučaj biti okončan za dva mjeseca', zaključio je Suppan.

>> Sanader upravo uvjerava istražitelje u svoju nevinost

Pred istražitelje će nakon Sanadera izaći predstavnici banke u Tirolu, koja je podignula prijavu protiv Sanadera, a po potrebi i druge osobe.

Austrijski mediji su se raspisali i oko oduzimanju odličja koje je Sanader dobio od pokrajine Tirol. Jedan tirolski parlamentarac već je uputio pismo vlastima sa zahtjevom da se Sanaderu oduzme orden koji nosi ime Tirolski orao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene