Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatima dosta politike

Sanader izgubio popularnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati ne vjeruju političarima, ni onim lijevim ni desnim. Popularniji no ikad je predsjednik Stjepan Mesić, ali zanimljivo, Vlada premijerke Jadranke Kosor bilježi porast popularnosti u odnosu na posljednji mjesec Sanaderove vladavine.

Prema istraživanjima agencije Promocija Plus građani Hrvatske gube povjerenje u domaće političare. Pa tako, Ivo Sanader, ne tako davno jedan od popularnijih, prema zadnjim istraživanjima zauzima prvo mjesto na ljestvici najnegativnijih političara. 'Posve očekivano, ali takvo iznenađenje ili neka vrsta šoka, pretvaraju se u ovakve rezultate ankete, međutim ono što je rečeno da su osobni razlozi tek će vrijeme pokazati na određeni način što je sadržaj toga zaista i bio', rekao je Ante Barišić, politički analitičar. S razlozima ili bez njih proteklog mjeseca Sanaderova nepopularnost porasla je na 37,9 posto, što je ujedno i najveći negativni doživljaj nekog političara u posljednjih šest godina. Znakovito je da drugo mjesto u poretku negativnosti dijele svi ostali političari.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali

Mesić popularniji nego ikad

Aktualni predsjednik, s druge strane, popularniji je nego ikad, a ostali političari slijede ga sa znatno manjim postotcima. Njegovoj popularnosti doprinijeli su zahtjevi za ocjenu ustavnosti čak dvaju zakona. O umjetnoj oplodnji, te porezu za sve. 'Ustavno sudovanje nije arbitriranje u poslovima zakonodavnih tijela, zakon je donesen i taj zakon može se osporavati samo iz pozicije njegove ustavnosti, nikako u substencijalnom smislu te riječi', kaže Barišić

>> Sanader s jedrenja gnjavi ministre

'Krizna vremena obilježena drastičnim potezima izazvat će pozitivne promjene'

Vlada Jadranke Kosor pak, usprkos uvođenju spornog poreza, u mjesec dana bilježi rast popularnosti u odnosu na posljednji mjesec Sanaderove vladavine. 'Ja bih rekao da ono što se na prvi pogled ne vidi, a što predstavlja drugi strategijski okret jest činjenica da je donošenje odluka u interpretaciji ove vlade rezultat isključivo pregovaračkog procesa, tu nikakve igre nema, nikakvog diktata nema', smatra Barišić. Upravo krizna vremena obilježena drastičnim potezima izazvat će pozitivne promjene, tvrde politički analitičari. Naši sugrađani dodaju, tko preživi pričat će.

Kakvim političarem smatrate Ivu Sanadera?

  • Pozitivnim
  • Negativnim

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene