Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Sanader i Tanner o hrvatskom približavanju NATO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska očekuje pozivnicu za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu s kojim dijeli zajedničke vrijednosti, na travanjskome summitu u Bukureštu, rekao je u četvrtak u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader nakon sastanka s američkim izaslanstvom u NATO-ovoj parlamentarnoj skupštini.

Za Hrvatsku je partnerstvo Europe i Amerike "neupitno" te je temelj "i naše sigurnosti", rekao je Sanader koji je s američkim izaslanstvom razgovarao i o bilateralnim pitanjima i o hrvatskoj ulozi na jugoistoku Europe.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Antony Blinken Nije prvi put Zrakoplov američkog državnog tajnika prinudno sletio u Pariz: Na važan sastanak morao je automobilom

Sjedinjene Države razumiju, svjesne su i zahvalne su Hrvatskoj na vodstvu koje je ona osigurala u ovom problematičnom dijelu svijeta, rekao je kongresnik John Tanner, voditelj američkog izaslanstva.

Na novinarsko pitanje hoće li kosovsko proglašenje nezavisnosti utjecati na ulazak zemalja kandidata u NATO, Tanner je rekao da se u NATO-u odlučuje konsenzusom, a da su Sjevernoatlantskome savezu važne sve zemlje regije.

Američko izaslanstvo na čelu s kongresnikom Johnom Tannerom posjetilo je Hrvatsku u četvrtak radi procjene napretka u približavanju NATO-u, uoči sastanka na vrhu u travnju u Bukureštu.

Izaslanstvo će primiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Sabora Luka Bebić, a izaslanstvo će poslije Hrvatske posjetiti i Makedoniju i Albaniju, druge dvije članice Jadranske povelje i aspirantice na članstvo u NATO-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene